Computex 2010: Újabb dupla GPU-s videokártya a Galaxy kínálatában

2010. június 05.
2.1111
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az nVidia GeForce grafikus gyorsítókra specializálódott Galaxy Microsystems a Computex 2010-en újabb különleges tervezésű videokártyájáról rántotta le a leplet.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság az nVidia GeForce GTX 470-es modelljére épül, a típusjelzésére azonban egyelőre még nem derült fény, a gyártó ugyanis csak a "Galaxy GeForce GTX 470 + GT 240" jelzést helyezte ki a termék mellé. A gyorsítónál alkalmazott hűtési megoldás típusát még homály fedi, mivel a cég a kártyát hűtőrendszer nélkül, csupaszon állította ki.

A videokártya különlegessége, hogy az egyedi tervezésű nyomtatott áramkörön a 40nm-es gyártástechnológiával előállított GF100-as Fermi grafikus feldolgozón kívül helyet kapott még egy szintén 40nm-es, a GeForce GT 240-es modelleknél már megismert GT215-ös GPU is, ami kizárólag a fizikai számítások elvégzéséért felel. A Fermi grafikus processzor 448 darab CUDA maggal és 56 darab textúrázó egységgel van felvértezve, és egy 320bit-es interfészen keresztül 1280MB GDDR5 videomemóriát képes kezelni, míg a fizikai feladatoknak dedikált GT215-ös feldolgozó 96 darab shader egységgel, valamint 512MB VRAM-al rendelkezik. Az új hibrid Galaxy GeForce GTX 470 órajeleiről a cég egyelőre sajnos nem közölt információt. A gyorsítókártya működéséhez szükséges plusz energiát egy hat- és egy nyolctűs PCI Express tápcsatlakozó szolgáltatja.

A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen kialakított két darab DVI és egy HDMI kimenet kínál csatlakozási lehetőséget, a többkártyás grafikus konfiguráció kiépítését pedig a nyomtatott áramkör nVidia SLI csatolófelülete teszi lehetővé. A hagyományos GeForce GTX 470-es változathoz hasonlóan az újdonság is már rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenCL támogatással, de a felszereltségéből természetesen nem hiányzik az nVidia már jól ismert PhysX, CUDA, PureVideo HD, valamint a legújabb fejlesztésű 3D Vision Surround technológiája sem. Az új dupla GPU-s videokártya várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó nem közölt részleteket.
3 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

12 éve, 3 hónapja és 16 napja

[Tiltott felhasználó!]

skyman

12 éve, 3 hónapja és 17 napja

Lessz rajta hőtés csak még nem tudják, hogy milyen!
"A gyorsítónál alkalmazott hűtési megoldás típusát még homály fedi, mivel a cég a kártyát hűtőrendszer nélkül, csupaszon állította ki."

válasz erre

Hori a (hun)

12 éve, 3 hónapja és 17 napja

Hát egyre vékonyabbak a kártyák már. Fogyókúráznak vagy mi fene? Nem hogy ventilátort nem raknak rá, de még hűtést sem

válasz erre
Minden hír, videó és cikk
Computex 2010
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profilja