Computex 2010: Passzív hűtéssel szerelt Radeon HD 5670 a Sapphire-től

2010. június 04.
2.6651
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az idei Computex kiállításon az Advanced Micro Devices kizárólagos grafikus gyorsító partnereként ismert Sapphire Technology újabb videokártyájáról rántotta le a leplet.

A frissen beharangozott újdonság az AMD ATI Radeon HD 5670-es modelljére épül, de a típusjelzésére egyelőre sajnos nem derült fény. A gyártó új gyorsítójának különlegessége, hogy hűtéséről egy passzív kialakítású, egyetlen kártyahelyet elfoglaló hűtőrendszer gondoskodik, ami két darab hővezető csővel van felszerelve.

Az új passzív hűtésű Sapphire Radeon HD 5670 40nm-es grafikus feldolgozója 400 darab stream processzorral, 20 darab textúrázó egységgel, 32 darab Z/Stencil ROP és 8 darab Color ROP egységgel van felvértezve, az 1024MB GDDR5 videomemóriát pedig egy 128bit-es adatsínen keresztül érheti el. A videokártya órajelei hűen követik az Advanced Micro Devices ajánlását, vagyis a GPU sebességét 775MHz-re hangolták be a mérnökök, a 128bit-es GDDR5 memóriarendszer pedig az 1000MHz-es frekvencián üzemel, ami 4000MHz-es effektív teljesítményt eredményez. A hátlapi panelen egy DVI, egy HDMI és egy DisplayPort kimenet lett kialakítva, de a nyomtatott áramkörről persze nem hiányzik az ATI CrossFireX csatolófelület sem, így kialakítható akár a többkártyás grafikus konfiguráció is.

A Radeon HD 5000-es széria többi tagjához hasonlóan természetesen az új gyorsítókártya is rendelkezik teljes körű DirectX 11, OpenGL 3.2 és OpenCL támogatással, de a felszereltségében megtalálható még az ATI Stream, az ATI PowerPlay, a Unified Video Decoder 2, valamint az Eyefinity technológia is. Az új passzív hűtésű Sapphire Radeon HD 5670 várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt információt.
8 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

15 éve, 24 napja

[Tiltott felhasználó!]

Gerbo

15 éve, 24 napja

lacyboy írta:
Jó kártya és hangja sincs kell ennél több?mosolygó smiley
Legyen olcsóbb röhögő smiley mondjuk az ATI így is olcsóbb mint az nvidia ... de háát na röhögő smiley

válasz erre

lacyboy

15 éve, 24 napja

Jó kártya és hangja sincs kell ennél több?mosolygó smiley

válasz erre

skyman

15 éve, 24 napja

Sose hittem volna, meilött belemélyedtem az informatika szépségébe, hogy egy passziv hütés kehet olyan jó mint eggy aktiv hűtés. A ventillátor valóban hűtésnek néz ki, de az hogy van rajta pár négyzetcenti vas, az nállam még nem jelenti azt, hogy ez hűt is vmitröhögő smiley
De azért már kialakult a kép, h jo mindkettömosolygó smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

15 éve, 24 napja

[Tiltott felhasználó!]

Hori a (hun)

15 éve, 24 napja

RED írta:
Hori... röhögő smiley "A videokártya órajelei hűen követik az Advanced Micro Devices ajánlását" ez azt jelenti, h a frekik, amiket leírtam az előírt értékek. röhögő smileyröhögő smileyröhögő smiley
Ebből a sok szmájliból gondolom megnevettettelek. De a többi 5000-es szériába pedig 4800Mhz-en pörögnek a RAMok. Vagy most teljesen összekevertem a narancslét a kólával?

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

15 éve, 24 napja

[Tiltott felhasználó!]

Hori a (hun)

15 éve, 24 napja

Szerintem ez a kártya a passzív hűtése miatt lett csak 4000Mhz az effektív memóriája, mert én eddig úgy vettem észre, hogy nagyrészt minden 5000-es szériának 4800Mhz az effektív memória gyorsasága.

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
Computex 2010
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljatibormolnar205 profiljamarco profilja