CES 2011: Az LG bemutatta új A520-as noteszgépét

2011. január 09.
2.7011
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Consumer Electronic Show 2011-en természetesen az LG Electronics is képviseltette magát, ahol is többek között egy új hordozható gépét állította reflektorfénybe.

A frissen beharangozott laptop LG A520 típusjelzéssel fog felbukkanni az üzletek kínálatában, és különlegessége, hogy már az Intel legújabb fejlesztésű, Sandy Bridge névvel illetett központi feldolgozók különféle változataival van szerelve, emellett fel van ruházva a 3D-s megjelenítés képességével is.

A noteszgép pontos méretéről és tömegéről egyelőre nincs információ. A rendszer egy 15,6 inches szélesvásznú, LED háttérvilágítású kijelzővel van tervezve, ami már teljes pompájában képes visszaadni a HD videotartalmakat is, ugyanis az 1920 X 1080-as natív felbontással rendelkezik. Az új LG A520 modelltől függően a fent említett Intel processzor Core i5-ös vagy Core i7-es változataival van felszerelve, a DDR3-as memóriarendszer pedig maximális kiépítésben 8 RAM-ot tartalmazhat.

A képi megjelenítésért alapesetben a központi feldolgozókba integrált Intel grafikus chip felel, ami mellé az nVidia 1 GB-os vagy 2 GB-os GeForce GT540M gyorsítókártyáját telepítették a mérnökök. A felszereltségben megtalálható az nVidia Optimus névre keresztelt technológiája is, ami az éppen futó alkalmazástól függően képes váltani az integrált grafikus processzor és a diszkrét videorendszer között, így ezzel a módszerrel jelentősen hosszabb akkumulátor üzemidő érhető el.

Az adattárolók kínálatában hagyományos merevlemezek 750 GB-os tárolókapacitásig képviseltetik magukat, viszont az optikai meghajtó és a hálózati eszközök típusára, valamint a külső részen kialakított portok pontos listájára egyelőre sajnos nem derült fény, egyedül a Bluetooth 3.0 + HS adapter és a HDMI kimenet jelenléte vehető biztosra. Az új LG A520 várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó semmiféle információt nem közölt.
1 hozzászólás

totyak

11 éve, 7 hónapja és 14 napja

Nagyjából egy teljesen szokásos noti felépítésről van szó, ilyenek voltak akkor a legjobbak. De szerintem manapság sem sokkal erősebbek vannak a boltokban.

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
CES 2011
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljaRonalddo profilja