Ázsiába és Indiába költözik a minőség

2004. március 09.
1.3991
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Motorola és az Intel is ezekbe a térségekbe telepíti egyes fejlesztőrészlegeit.

A Motorola a félvezetőáramkör fejlesztést viszi át Szingapúrból és Hongkongból Indiába és Kínába, az Intel Koreában nyit kutató-fejlesztő bázist. A jelenség már évek óta egyértelmű. Ezeknek a körzeteknek az IT szektorra gyakorolt vonzereje, szemben a tömeggyártó iparágakat idevonzó olcsó munkaerővel, éppen a magasan kvalifikált, nagyobb hozzáadott értéket előállítani képes munkaerő.

Mindegyik maroktelefongyártó keresi a hasonló megoldásokat, mivel néhány év relatív pangása után újra emelkedni kezdett a készülékek és egyéb vezeték nélküli megoldások iránti kereslet. A piacon második Motorola (piacvezető a Nokia) ezzel a lépésével nem egyszerűen racionalizálta a fejlesztését, hanem magasabb színvonalra is helyezte. Ezt az is mutatja, hogy ezekben az országokban 50-nel kevesebb mérnök látja majd el a megnövekedett feladatokat.

Az Intel koreai részlegének a vezeték nélküli távközlés és a multimédia megoldások fejlesztése lesz a feladata. Az Intelnek már vannak fejlesztőrészlegei Kínában Malajziában és Indiában, ezt a sort bővíti a világ egyik legnagyobb mobiltelefonpiacával és az élvonalba tartozó szélessávú hozzáférésével rendelkező Koreában nyíló vállalat.

Az új Intel-leány cég egyik prioritásaként említik az ultranagy sávszélességű rövidtávú vezeték nélküli összeköttetés fejlesztését, ami - mint az anyacég egyik hosszú távú irányzatát - a PC-k és környezetüknek a kommunikációját szolgálja. Az új igazgató K.S. Lee lesz, akit a Samsungtól vettek át. Lee úr a digitális-média hálózatokért felelt előző állásában.

Kapcsolódó linkek:
Intel Corporation
Motorola, Inc.
1 hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja