Az MSI bejelentette új R5830 Twin Frozr II videokártyáját

2010. február 27.
2.2791
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A különböző gyártók színeiben pompázó, új fejlesztésű ATI Radeon HD 5830-as grafikus gyorsítók áradata továbbra is töretlen lendülettel folytatódik, ezúttal a patinás hírnevű Micro Star International jelentette be a legfrissebb videokártyáját, ami az előbb említett Radeon HD 5830-ra épül.

A gyártó új gyorsítókártyája MSI R5830 Twin Frozr II típusjelzéssel fog megjelenni a boltok polcain, és ahogy azt már a típusjelzése is mutatja, a hűtéséről a cég saját fejlesztésű, dupla kártyahelyet elfoglaló Twin Frozr II rendszere gondoskodik.

Az MSI Twin Frozr II hűtése két darab 80mm-es ventilátorral, valamint négy darab hővezető csővel van felszerelve, és ez a rendszer a hivatalos adatok szerint 12 Celsius-fokkal alacsonyabb hőmérsékleten képes tartani a GPU-t, mint a referencia megoldás. A nagy teljesítményű hűtés ellenére az MSI R5830 Twin Frozr II órajelei az Advanced Micro Devices ajánlása szerint vannak behangolva, vagyis az 1120 darab stream processzorral felvértezett, 40nm-es grafikus feldolgozó sebességét 800MHz-re hangolták be a mérnökök, az 1024MB VRAM-al rendelkező 256bit-es GDDR5 memóriarendszer pedig az előírásos 1000MHz-es frekvencián üzemel (4000MHz-es effektív teljesítmény). A hátlapi panelen egy DVI, egy HDMI és egy DisplayPort kimenet kapott helyet, de a nyomtatott áramkörről persze nem hiányzik a már jól ismert ATI CrossFireX csatolófelület sem, így kiépíthető akár a többkártyás grafikus konfiguráció is.

A videokártya természetesen rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenCL támogatással, de a felszereltségében megtalálható még az ATI Stream, az ATI PowerPlay, a második generációs Unified Video Decoder (UVD 2), az Accelerated Video Transcoding (AVT), valamint az Eyefinity technológia is. Az új MSI R5830 Twin Frozr II várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket.

Az MSI bejelentette új R5830 Twin Frozr II videokártyáját - 2. kép

1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 3 napja

Imádom az msi twinfrozr megoldását, nagyon meg tudja dobni egy kártya kinézetét, és főleg meg tudja dobni egy brutál kártya hűtését is mosolygó smiley

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Patrik94 profilja