Az Arctic Cooling bemutatta új Freezer 11 LP CPU hűtőjét

2010. december 12.
2.7921
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A svájci illetőségű Arctic Cooling az elmúlt napok folyamán bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a hűtőrendszereinek termékpalettáját.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság a központi feldolgozók hűtésére lett kihegyezve, a boltok polcain pedig Arctic Cooling Freezer 11 LP típusjelzéssel fog megjelenni. A hűtőrendszer a mellékelt felfogató mechanizmus miatt sajnos kizárólag csak az Intel gyártmányú processzoroknál alkalmazható.

Az Arctic Cooling Freezer 11 LP az Intel LGA775, valamint az LGA1156 tokozású központi egységekkel kompatibilis. A processzorhűtő mindössze 115 X 106 X 53 milliméteres méretekkel rendelkezik, ami mellé alig 255 grammos tömeg párosul. Ahogy arról már a típusjelzése és a mérete is árulkodik, az újdonság alacsony profilú kialakítással lett tervezve, így ideális választást jelenthet a HTPC (Home Theater PC) rendszerrel, és a kompakt számítógéppel rendelkező felhasználóknak is.

A processzor felületével egy réz hűtőalap érintkezik, amiből a felgyülemlett forróságot két darab, szintén rézből készített hővezető cső szállítja el a nagy felületű alumínium hűtőlamellákhoz. A folyamatos légáramlásról egy 92 milliméteres, PWM vezérlésű ventilátor gondoskodik, ami 900RPM és 2000RPM fordulatszámok között képes üzemelni, eközben maximális teljesítmény mellett 27 CFM légáramlást, valamint alig 0,4 Sone zajszintet produkál.

Az újdonság hűtőalapját már gyárilag ellátták az MX-2 típusjelzésű hővezető pasztával, így a felhasználó akár azonnal hozzáfoghat a hűtőrendszer beszereléséhez. Az új Arctic Cooling Freezer 11 LP-re hat év garanciát vállal a cég, a megjelenésére pedig az elkövetkező hetekben számíthatunk 15 euró körüli áron.


Az Arctic Cooling bemutatta új Freezer 11 LP CPU hűtőjét - 2. képAz Arctic Cooling bemutatta új Freezer 11 LP CPU hűtőjét - 3. képAz Arctic Cooling bemutatta új Freezer 11 LP CPU hűtőjét - 4. képAz Arctic Cooling bemutatta új Freezer 11 LP CPU hűtőjét - 5. kép

3 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

10 éve, 7 hónapja és 19 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

10 éve, 7 hónapja és 19 napja

Elég brutál nagy cucc!

válasz erre

skyman

10 éve, 7 hónapja és 19 napja

Ez teljesen 'Red'-hez illő kép a 4-es, hogy öngyujtóval szimbolizálják a hűtő magasságát

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

totyak profiljaWickedSick profiljaTotosama profiljadarkomen profiljamarco profiljagery1113 profilja