Az NVIDIA Max-Q viheti előre a notebook piacot

2017. május 30.
4.3131
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
A hordozható számítógépek piacán több irányból is látványos fejlődést figyelhettünk meg az elmúlt pár évben, az NVIDIA pedig nemrég a Computex alkalmával tartott egy érdekes prezentációt, melyen bemutatkozott a vállalat Max-Q dizájn.

Újabb notebook-okba szánt grafikus kártyákat tehát nem kaptunk, de egyelőre a GTX 1000-es széria mobil tagjaira sem lehet panaszunk, pláne a Max-Q iránymutatásai alapján készült gépeknél. Az egész lényege tulajdonképpen az, hogy a partnerek néhány fontos pontban követik az NVIDIA tanácsait és elvárásait, a végeredmény pedig egy erősebb, vékonyabb, könnyebb és hatékonyabb laptop lesz.

Itt konkrétan a tervezésről, az optimalizálásról, a hőelvezetésről és az elektronikáról van szó.Példaként egy korábbi, GTX880M-mel szerelt, 51mm vastag és 4,5 kilogrammos ROG laptopot hasonlítottak össze egy Max-Q alapján készült új ROG modellel.

Az újdonság 18mm vékony, 2,5 kilogrammos súllyal rendelkezik és egy háromszor olyan erős GTX 1080-as kártya dolgozik benne, a gép pedig elmondásuk szerint még egy PS4 Pro-nál is 60 százalékkal erősebb. A jövő tehát a kompaktabb és egyre erősebb laptopoké, ami nem csak a gamer vonalon mutatkozik meg, hanem a piac más területein is.
5 hozzászólás

miertkellettaregbevezetes

2 éve, 11 hónapja és 12 napja

" gép pedig elmondásuk szerint még egy PS4 Pro-nál is 60 százalékkal erősebb."..... és minimum 360%-al drágább is ...ez kimaadt

Jó jó de max annak a 3 embernek aki megengedheti magának.

válasz erre

Skyker

2 éve, 11 hónapja és 12 napja

Oké, meg azt azért vegyük figyelembe, hogy egy ilyen notebook árából 2 PS4 pro ára majdnem kijön... Mindenesetre vastagok és pixelvadászok előnyben.

válasz erre

WarriorAutobot

2 éve, 11 hónapja és 12 napja

Nekem van egy IPhone-om ami 25,6x erősebb a hűtőnknél.
Azért maradjunk a saját kategóriánkban ha összehasonlításról beszélünk!
Jó laptop, de még mindig drágább mint egy asztali megoldás.

válasz erre

totyak

2 éve, 11 hónapja és 12 napja

Notit konzolhoz hasonlítani butaság. Elhiszem, hogy nagyon erős lesz, de akkor is másik notihoz kell mérni.

válasz erre

Bvektor

2 éve, 11 hónapja és 12 napja

Az összehasonlítást én azért nem teljesen a Max-Qnak tudnám be. A Max-Q előtti 10es szériás kártyák is elég jól sikerültek (nem véletlen kerültek asztali chipek laptopokba is) de még 980Mes laptop is van 31mm-es vastagsággal és 2,3kg-al. Persze jó meg minden de azért nem kell elájulni.
Remélem azért az árak is mennek majd kicsit lentebb.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljaRobi022 profiljac0m1n65un profiljaNeurotic profiljaMarduk profilja