A Yahoo temeti a PlayStation Portable-t

2008. december 30.
1.6861
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A Sony XXI.

századi Walkman-jének csillaga leáldozóban van, állítja a Yahoo. A hangzatos jelzőt még a japán elektronikai óriás akasztotta szeretett gyermekére, ezzel is hirdetvén, hogy univerzális útitársra lelünk személyében. A Sony PlayStation Portable tudása valóban lenyűgöző, hiszen egyszerre kommunikációs, webes, zenei, filmes, és játékos eszköz, de közel sem kértek ebből a csúcstechnikából annyian, mint azt a Sony játékdivíziója elvárta volna.

Magyarázható a relatív sikertelensége sokféle módon, de tény, hogy minden volt a PlayStation Portable, játékok terén, csak éppen innovatív nem. A közel PlayStation 2-es grafikai színvonalon kívül nem igazán domborított feledhetetlent, már pedig a trend úgy diktálja, hogy az újdonság varázsa hoz nagyobb vásárlói erőt egy-egy berendezés számára, esetünkben a dupla kijelző, vagy a mozgásvezérlés.

Példaként itt a Nintendo DS, amely lényegesen butább hardverrel, óriási köröket ver a Sony egykori reménységére, vagy említhetnénk a Nintendo Wii-t, nem kevéssel jár a konkurencia előtt, ha az eladott konzolok darabszámában mérjük a sikereket. A Yahoo szerint 2009-ben leáldozik majd a PlayStation Portable csillaga.

A XXI. század Walkman-je? A megtisztelő pozícióra újabb jelentkező akadt az iPhone/iPod Touch páros képében, amely zenében mindenképp erős, telefonnak sem utolsó, és komolyabb játékok is futtathatók rajta. Metal Gear Solid és Silent Hill anyagok egy telefon hibriden? Divatos érintőkijelző? Erre ugrott a nép.

A Sony nem titkoltan bajban van a PlayStation Portable-lel, hiszen elapadtak a játékok, számos stúdió kerüli messziről a masinát, hol ilyen, hol pedig olyan indokokkal rukkolva elő. Hol vérzett mégis el? Nem elég forradalmi? Kevés hasznot húznak a szoftverfejlesztők az illegális játékok terjedésével? Nem a mi posztunk ezt kielemezni, a Yahoo már elásta a gépet, ráfigyelünk, vajon jól érzi-e a Sony handheld vesztét?
7 hozzászólás

Maniac

12 éve, 7 hónapja és 16 napja

Ott a pont Ryo san!

válasz erre

Ryo san

12 éve, 7 hónapja és 16 napja

Dehogy temetem hiszen ha más nem az új Parasite kötelező számomra!A ds meg az iphone pedig nem ellenfél ha valaki játszani akar

válasz erre

Rambo

12 éve, 7 hónapja és 16 napja

Azért ezzel a temetéssel még várnék, főleg, hogy eddig az iPhone játékok nem voltak túl meggyőzőek, az új MGS játék is csak egy egyszerű lövöldözős játéknak tűnik.
Attól meg nem kell félni, hogy 2009-ben pangás lesz PsP játékokból. Persze nem lesz olyan nagyon sok, de azok egytől-egyig nagy címeknek tűnnek eddig: Ushiro, MotorStorm, LittleBig Planet (erről a kettőről még nem láttam videókat, de legalább készül), Monster Hunter Freedom Unite, Final Fantasy XIII Agito, Parasite Eve, Dissidia Final Fantasy, Resistance: Retribution. Ezek jutnak most hirtelen eszembe.

válasz erre

FutuRetrO

12 éve, 7 hónapja és 16 napja

Csokis írta:
Sony PSP egy hulladék. Nagyon helyes lenne, ha leáldozna a csillaga.
Azért ez így több, mint erős kijelentés, de hazudnék, ha azt állítanám, hogy sűrűn nyúzom a PSP-imet. Van durván 10 játékom, megvettem őket, természetesen eredetiben, de az újdonság varázsa, a kirobbanó grafika nem tudott sokáig elé láncolni. Én mindenképpen nyitok a DS felé, mert nekem nagyon bejövős a koncepció és dőlnek rá a játékok, az összes kategóriában. Szutykok és remekek vegyesen. iPhone vásárlásán szintén gondolkodtam, de közel sem játékplatformként tekintettem rá. Az utóbbi Metal Gear Solid és Silent Hill bejelentések viszont felpiszkáltak. Bár lenne zsé mindenre. Nincs mese, majd döntenem kell. A DSi sanszos...

válasz erre

Csokis

12 éve, 7 hónapja és 16 napja

Sony PSP egy hulladék. Nagyon helyes lenne, ha leáldozna a csillaga.

válasz erre

Lac

12 éve, 7 hónapja és 16 napja

DS még nem volt a kezemben, iphone-t egyszer próbáltam, de számomra nagyon idegen volt. A PSP-t szeressük, de a játékfelhozatalon lehetne bővíteni Pár túlélőhorrort elviselnék

válasz erre

Maniac

12 éve, 7 hónapja és 16 napja

Mondjanak akármit, volt a kezemben DS, nem tetszett, volt a kezemben iPhone, nem tetszett, így vettem PSP-t, nem bántam meg, nem is fogom... Azt meg főleg remélem, hogy 2009-ben még több játék fog érkezni a kis masinára (nem valószínű, de reménykedni lehet), nálam futamgyőztes és kész...

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljarDAVE profiljaTotosama profiljaManiac profiljagery1113 profilja