AMD: Az XP késése nem nagy probléma

2003. október 20.
1.3841
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A processzorgyártó Advanced Micro Devices (AMD)bejelentése szerint nem jelent nagy problémát, hogy az AMD64 platformhoz készített 64 bites Windows XP operációs rendszer a vártnál 1 - 2 hónappal később jelenik meg.

A vártnál kedvezőbb harmadik negyedéves eredményeket regisztáló AMD egyik vezetője egy telefonos konferencián bejelentette, hogy a 64 bites Windows XP végleges változatának késése nem jelent akkora problémát, mint ahogy azt egyes szakértők a közelmúltban állították.

"Szerencsére 1 - 2 hónap késés nem változtat a processzorok értékén sem a vállalati, sem a magánfelhasználói szegmensben" - mondta Bob Rivet, az AMD pénzügyi igazgatója.

A Microsoft riválisai ellenben minden bizonnyal megpróbálják kihasználni az AMD64 platformhoz készített 64 bites Windows XP késését. Hector Ruiz, a processzorgyártó elnök-vezérigazgatója a telefonos konferencia során azt is elmondta, hogy a legjelentősebb szoftvercégek többsége, mint például a Microsoft, IBM, SUN Microsystems, vagy az Oracle, teljes támogatást biztosít az új, 64 bites Opteron, illetve Athlon 64 processzorokhoz.

Az AMD vezetői szerint a 64 bites rendszerek bevezetési folyamatának döntő részére még csak a közeljövőben fog sor kerülni, és az átállás várhatóan több hónapot igénybe fog venni.

A processzorgyártó harmadik negyedéves bevételei 88 százalékkal múlták fölül a cég egy évvel korábbi eredményét. A jelentős növekedést, amely a cég veszteségét is számottevően csökkentette, részben a PC processzor részleg, részben pedig a Flash memória üzletág biztosította. Az AMD vesztesége az időszakban 31 millió, egy évvel korábban pedig 254,2 millió dollár volt.

Kapcsolódó linkek:
Advanced Micro Devices
Microsoft Corporation
1 hozzászólás

Shade

11 éve, 4 hónapja és 7 napja

Ja, mondjuk sokáig bírta az XP- ma is sokan arra esküsznek, hogy a többi ennél csak ****abb, reméljük a Windóz 8 majd egy ilyen lesz ami sokáig fent marad, bár eddíg nem ezt tanusítja.

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

totyak profiljamarco profiljasoami profiljaM.O.R.P.H. profilja