A HIS bejelentette új 5450 Silence Eyefinity videokártyáját

2010. december 11.
2.7311
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Advanced Micro Devices kizárólagos grafikus gyorsító partnereként ismert Hightech Information System bejelentette, hogy újabb belépő szintű, DirectX 11-es videokártyával gazdagodott a termékpalettája.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság az AMD ATI Radeon HD 5450-es modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig HIS 5450 Silence Eyefinity típusjelzéssel fog felbukkanni. A gyorsító különlegessége, hogy a gyártó az alaplapok 1X-es PCI Express foglalatába tervezte.

A videokártya egy alacsony profilú nyomtatott áramkörrel rendelkezik, a hűtéséről pedig egy egyetlen kártyahelyet elfoglaló, passzív hűtőrendszer gondoskodik, így ezeknek a paramétereknek köszönhetően ideális választást jelenthet a HTPC (Home Theater PC) rendszerek tulajdonosainak is. Az új HIS 5450 Silence Eyefinity 40nm-es grafikus feldolgozója 80 darab Stream processzort, 8 darab textúrázó egységet, 16 darab Z/Stencil ROP és 4 darab Color ROP egységet tartalmaz, az 1024MB DDR3-as videomemóriát pedig egy 64bit-es adatsínen keresztül érheti el.

A GPU teljesítményét 650MHz-re hangolták be a mérnökök, az előbb említett 64bit-es DDR3 memóriarendszer pedig az 1000MHz-es effektív frekvencián üzemel. A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen kialakított egy darab hagyományos D-Sub VGA, egy DVI és egy DisplayPort kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget. A grafikus vezérlő természetesen rendelkezik teljes körű DirectX 11, OpenGL 3.2 és OpenCL támogatással, amiket az Advanced Micro Devices Stream, a második generációs Unified Video Decoder (UVD 2), az Accelerated Video Transcoding (AVT), valamint az Eyefinity technológiája egészít ki. Az új HIS 5450 Silence Eyefinity megjelenésére az elkövetkező hetekben számíthatunk, az áráról viszont a gyártó sajnos nem közölt információt.


A HIS bejelentette új 5450 Silence Eyefinity videokártyáját - 2. kép



A HIS bejelentette új 5450 Silence Eyefinity videokártyáját - 3. kép

1 hozzászólás

totyak

11 éve, 6 hónapja és 16 napja

Hűűűű, de ritkán látni sima PCI csatolós videokártyát. Az ilyenek a régi időkben jöttek jól, amikor egyes alaplapokon még nem volt PCIe csatoló. Passzív hűtésben annyira nem bízom, bár nyilván csendesebb, mint egy aktív. Talán ilyen kaliberű VGA-ra nem is szükséges aktív hűtés.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profilja