A hazai vállalatok többsége még mindig nem törődik a pendrive-ok biztonságával

2017. december 04.
11.9971
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Érdekes kutatási anyagot hozott nyilvánosságra magyar vonatkozással a Kingston, amiből kiderült, hogy a hazai vállalkozások jelentős többsége még mindig nem fordít elég figyelmet a pendrive-ok biztonságára és védelmére.

Mint a Kingston kutatásából megtudtuk, a pendrive-ok használata márpedig nagyon elterjedt a vállalkozásoknál, csak hazánkban az alkalmazottak 84 százaléka rendszeresen használ ilyen adathordozót, és a vállalatok 94 százalékánál bevett formula az adatmentés és adathordozás tekintetében.

A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a megkérdezettek 52 százaléka itthon vállalati és privát adatokat is tárol USB kulcsán, melyeket titkosítás nélkül hordoznak, márpedig az efféle eszközöknek a statisztikák szerint meglepően gyakran lába kél.

A hazai vállalatok 36 százalékánál ugyanis előfordult már, hogy eltűnt egy-egy pendrive, sőt az esetek 5 százalékában lopás történt. Az aggasztó trendek ellenére azonban a magyar vállalatoknak csak mindössze 11 százaléka alkalmaz hardveralapú titkosítást az ilyen hordozható eszközökön, ezáltal nincsenek felkészülve a GDPR követelményeire.

A Kingston szerint az USB-n tárolt adatok biztonságát tekintve fontos, hogy eleve olyan titkosított pendrive-okat használjanak a vállalkozások, mint a DataTraveler vagy az Ironkey, amelyek magas szintű biztonságot garantálnak adatlopás esetén.

A gyártó széles titkosítási szinteket kínál különálló vagy felügyelt megoldásként is, de kihangsúlyozták annak a fontosságát is, hogy a vállalatok megtanítsák az alkalmazottakat az ilyen adathordozók helyes használatára.

A hazai vállalatok többsége még mindig nem törődik a pendrive-ok biztonságával - 2. kép

4 hozzászólás

WarriorAutobot

3 éve, 3 hónapja és 1 napja

Én mindig figyelek rá.
Van egy benti pendrive-om ami általában az asztalomon vagy a fiókomban sínylődik, de azt csak bent használom. Otthon meg van külső vinyó és ennyi.

válasz erre

zender

3 éve, 3 hónapja és 2 napja

Akinek fontos az adatvédelem, az biztosan figyel erre. Aki nem, az viszont meg is érdemli.

válasz erre

Direktor

3 éve, 3 hónapja és 2 napja

Mondjuk az elég gáz hogy elhagyják az adatokat. Főleg ennyien!

válasz erre

totyak

3 éve, 3 hónapja és 2 napja

Ha már ennyire védjük az adatainkat és ilyen szuper védelemmel ellátott pendriveok készülnek, akár tehetnének beléjük gps-t is, hogy elvesztés, ellopás esetén könnyebb legyen megtalálni, még az előtt, hogy az esetleg rossz szándékú idegen rátenné a kezét az adatokra.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt