Prototype, Wolverine, Guitar Hero GH: kipróbáltuk!

2009. április 17.
79.0911
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
A BSC, az Activision hazai forgalmazója kellemes meglepetéssel fogadott ma minket, kezünkbe nyomott egy xbox360-at, egy kontrollert, gitárt, dobot, mikrofont és három, május-júniusban érkező játékot, így a sokak által (általunk is) remegő kezekkel várt apokaliptikus sztorit, a Prototype-ot, az X-men legújabb mutációját, a Wolverine-t és egy újabb Guitar Hero korongot, a Greatest Hits-t! Essünk is neki mindhárom produktumnak! Az első pár óra játék alapján mire is számíthatunk? Íme!
 


Először a június végén debütáló véres-kaszabolós-zombiirtós-szuperhősös Prototype került a kezem ügyébe, és bizony alig akartam átadni a kontrollert a velem együtt csöpögő nyálú kollégáknak. A játék maga a tömör gyönyör, ennyi vért, kivégzési módot rég nem láthattunk, mindezt egy szuperhős szemével, aki hogy, hogy nem egy nap arra ébred, hogy semmire nem emlékszik eddigi életéből... De kit is érdekel a múlt, ha röhögve futunk fel a falakon, többszáz méter magasról ugrunk le és a lábunk helyett az aszfalt törik, vagy simán elbánunk egy egész regiment katonával, tankkal, helikopterrel - mindezt pusztakézzel.

Prototype, Wolverine, Guitar Hero GH: kipróbáltuk! - 2. kép

Rengeteg lehetőségünk van csúnyán bántani a néniket, bácsikat, így a pusztakezes harcok mellett akár gépkarabély is lehet kezünk ügyében, de ha úgy akarjuk, behuppanhatunk egy helikopterbe, vagy tankba is, Szemet gyönyörködtető látványt tud nyújtani, amikor bekanyarodunk a civilek közé a néhány tonnás tankkal... A sztori szép lassan bontakozik ki előttünk, 130 emléket tudunk megszerezni különböző emberektől, ebből 70-80-ra mindenképpen szükségünk van a végigjátszáshoz. Legjobb jelenet az volt a teszt alatt, amikor a minket támadó harci helikoptert egy rendőrautó odadobásával likvidáltunk...

Prototype, Wolverine, Guitar Hero GH: kipróbáltuk! - 3. kép

A főhős, Alex ugyanis olyan szuperképességekkel rendelkezik, amelyekkel gyerekjáték a zombivá váló civilek, és az őket bőszen írtó katonák likvidálása. Hatalmas erőnk van, tudunk repülni, óriásit ugrani, a kezünkből fémek állnak ki, és gyakorlatilag a golyózáporok meg sem kottyannak - még akkor sem, ha azok egy katonai tankból, vagy egy harci helikopterből érkeznek. Persze ezt azért nem kell szó szerint venni, de nem egy bonyolult túlélési technikát kívánó játék lesz a Prototype. A grafika olyan, amilyet elvárhatunk, időnként be-be lassult egy másodpercre az esemény, de a kipróbált változat természetesen még nem a végleges játék volt. A hangok nagyon ott vannak, a megteremtett atmoszféra nagyon el lett találva. várjuk tárt karokkal.

A második versenyzőnk az X-Men Origins: Wolverine, ahol Logan bőrébe bújva kell írtani az ellent. A játék nem teljesen követi a mozifilm eseményeit, de bizonyos elemek megtalálhatók lesznek a stuffban, Logan legalábbis mindenképp. A játék egyik érdekessége, hogy olyan véresre sikerült, hogy 18+-as besorolást kapott, ellentétben a filmmel, ami mindössze a 12-os határt üti meg.

Prototype, Wolverine, Guitar Hero GH: kipróbáltuk! - 4. kép

Nem rossz game ez sem, bár kicsit többet vártam, de nem tudom igazán mivel van a gondom, talán a hangulat az, ami nem annyira ragadott meg, mint az előtte tesztelt Prototye-ban. A grafika, hang rendben van, kifogásolnivaló nem igazán található. A játék pörgőssége sem okoz túl sok unalmas percet, bár a kezelés nem a legbonyolultabb, gyakorlatilag konzolunk találja ki, éppen mit üssön, vagy rúgjon farkasemberünk, miközben mi maximum egy, vagy két gombbal játszadozunk. de ez manapság már csak így van az újgenerációs platformjátékoknál, gondolni kell arra is, hogy egy kevésbé tapasztalt gamer is sikerélményeket szerezhessen.

Prototype, Wolverine, Guitar Hero GH: kipróbáltuk! - 5. kép

Vérben a Wolverine sem szenved hiányt, gyönyörűen kaszabolhatjuk vele a ránk rontó ellent, karok, lábak, felsőtestek esnek áldozatul látványosan a kezünkből előugró pengéknek. Nem volt mindennapi jelenet, amikor a ránk támadó helikopterre felugorva, kikapjuk a pilótát, majd a fejét a helikopter rotorjával tüntetjük el a felsőtestről. De az is szép jelenet, amikor egy hajón a hatalmas gépágyúval közvetlen közelről amortizáljuk le az egyik támadót úgy, hogy közben a másik cafatjai az ágyú végén csüngnek. Akárhogy is, az X-Men Origins: Wolverine kötelező darab a kaszabolós játékokat kedvelők számára.

Harmadszor a Guitar hero: Greatest Hits (újabb nevén Smash Hits) volt, amit kedvünkre mustrálhattunk. A brand hozza a szokásos formát, minden elvárás teljesül, bassz és szóló gitár, dob, és már dübörögnek is minden idők legpopulárisabb muzsikái. Eszeveszetten ellenkeztem, rugkapáltam és menekültem, de Mocsy bácsi (a forgalmazó színeiben) így is a kezembe tudott erőltetni egy gitárt, majd mire észbekaptam, már pengettem is valamelyik greatest hits-t, megmondani már nem tudnám, melyiket, annyira koncentráltam, hogy a beginner fokozatban ne süljek fel.

Prototype, Wolverine, Guitar Hero GH: kipróbáltuk! - 6. kép

Mindenesetre tetszik a móka, bár a zenéken kívül nem sok újdonságot mutat fel a hamarosan várható Guitar Hero, de aki szereti a pengessünk doboljunk barátainkkal partykat, annak mindenképpen ott fog figyelni a polcon, ebben biztos vagyok. Érdekes információ a téma iránt érdeklődőknek nem hivatalos forrásból, hogy a sok gitárt és dobot igénylő Guitar Hero-k után hamarosan napvilágot lát egy DJ program is, talán DJ Hero néven.

A BSC nagyon klassz kis sajtónapot hozott össze, jól kijátszhattuk magunkat, rengeteg új infót tudhattunk meg az új Activision projektekről és megismerhettük az örökmosolyú, jókedélyű Nadjat, az Activision marketing részlegéről. Estére aztán újabb programot szervezett a BSC: A Guitar Hero: Metallica beszámolónkat hamarosan olvashatjátok Yoyo-tól.
Vedd meg most és játssz vele már holnap!

Ez a játék egyelőre nem kapható a Play 24/7 kínálatában.Klikk ide több ezer másik játékért!

14 hozzászólás

Vendég

8 éve, 11 hónapja és 21 napja

Már nem kell

válasz erre

Vendég

9 éve, 7 napja

Sziasztok! Valaki tud segíteni? Most játszok elösször a Prototype-vel és sok helyen megakadtam de valahogy továbbvittem most viszont végleg megakadtam... Helikopterrel 3db Detonátor féleséget kell szétlőni de lövöm ezerrel és nem történik semmi [tab]-bal betargetoltam ahogy kérte de akkor sem. Már sokmindent próbáltam de semmi, ha valaki tudja hogy mit kell kérem irja le. Előre is köszönöm.

válasz erre

Vendég

9 éve, 3 hónapja és 12 napja

Sziasztok!Segítség kéne nekem is az x-menbe ott járok ahol egy nagy fagyasztó berendezést kell használni ami elvileg egy futószalagot fagyaszt le és van egy teleport gép is.Lécci segítsetek!Előre is köszi

válasz erre

Vendég

9 éve, 3 hónapja és 18 napja

Sziasztok!A Farkasban kéne egy kis segítség!Ott járok ahol egy híd alatt kell mennem és egy helikopter lő rám közben ahogy megyek katonákat kell irtani.Ugye a pilléreken kell átugrálni.Na már most a második pillérnél nem tudom hogy mit kell csinálni!Valaki tudna segíteni?előre is köszönöm a válaszaitokat

válasz erre

Tech Itch

9 éve, 6 hónapja és 1 napja

Köszi! Este ránézek...

válasz erre

rtomas

9 éve, 6 hónapja és 1 napja

Ütni kell ezerrel, az ott lövöldöző katonákból tölteni az életed, és figyelj, hogy a durva támadásaiba ne sétálj bele... Aztán amikor kicsit bekábul akkor ráugrassz, és ütöd. Ezt asszem 3szor kell megcsinálni(már nem emlékszek annyira), és vége..

válasz erre

Tech Itch

9 éve, 6 hónapja és 1 napja

Csao skacok!Segítsetek lécci.
Prototype-
Utolsó küldetés, anyahajó...rajta ez a nagy dög.
Hogyan tudom kivégezni? Hiába aprítom.Mindennel próbáltam...Ráadásul a végefelé már időre kell zúzni és még a helikopterek is eltűnnek. Semilyen leírást nem találok. Előre is köszi

válasz erre

Vendég

9 éve, 6 hónapja és 9 napja

Ha lehetne a1 kérdésem, prototypeben 11 napnál járok, hátha tudjátok, egy bázisba kell bemenni ott ki kell nyírni 3-4 embert aztán kijönni de utánna nemtudom

válasz erre

marco

9 éve, 9 hónapja és 14 napja

Nem rossz az sem, de a Prototype után kicsit "üresnek" tűnt. De azért ütős cucc, az tény.

válasz erre

Maniac

9 éve, 9 hónapja és 14 napja

Na meg a csuklya? Az aszfalt szétzúzása? A házakon futkosás? Ezek a mindennapjaim részét képezik! I AM THE TERMI...ŐŐŐŐ...PROTOTYPE! Ez a játék nagyon kelleni fog... De Wolverine-ben is bízok, már csak azért is, mert a Raven csinálta, tőlük meg eddig rossz játékot még nem láttam!

válasz erre

marco

9 éve, 9 hónapja és 14 napja

Sajnos még kicsit várni kell rá. Pedig a te lelkivilágodhoz igen közel áll a karakter. Bár energiaüccsi nem volt nála, meg hosszú haja sincs, de azok a beesett szemek...

válasz erre

Maniac

9 éve, 9 hónapja és 14 napja

Nekem a Prototype kell, de nagyon hamar!

válasz erre
12a(z) 2 -ből
Prototype
6.999 Ft-tól
kövesd a játékot!

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Hellblade profiljaWarriorAutobot profiljaNeurotic profiljaManiac profiljakpal profiljaReichert Viktor profiljarDAVE profiljaHUNSacha profiljamarco profiljagery1113 profilja