Aquaman filmkritika

2018. december 13.
76.9511
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
DNS profilja, adatai
DNS
Egyik szuperhős a másik után - a képregény-rajongók örülhetnek, mivel a Marvel táborába tartozó Pókember legújabb kalandjával egy időben a rivális DC egyik ásza, Aquaman is tiszteletét teszi a mozikban. A nem hivatalos verseny tehát tovább folytatódik, lévén a Warner Brothers mindenáron szeretné ugyanolyan népszerűvé és jövedelmezővé tenni a DCEU-t (azaz a DC Comics "kiterjesztett univerzumát"), mint amilyen a nagyrészt a Disney kezében lévő, már majdnem kéttucatnyi filmmel rendelkező Marvel Moziverzum.
 


Alapvető különbség azonban a két tábor között, hogy az utóbbi időben a DC Comics hőseihez kapcsolódó filmek finoman szólva is ingadozó minőséget produkáltak. Míg Wonder Woman eredettörténete általános sikert aratott, addig az Acélember jobban megosztotta a rajongókat, a Batman Superman ellen, a Suicide Squad - Öngyilkos osztag és Az Igazság Ligája pedig igencsak felemás minőséggel, illetve értékelésekkel "büszkélkedhet". Minden jel szerint tehát az Aquamannel szemben sem lehetnek különösebben magas elvárásaink - vagy talán mégis?

A film cselekménye szerint Az Igazság Ligája eseményei után járunk, ennek ellenére mégis egyfajta eredettörténet tárul elénk. Tanúi lehetünk ugyanis, hogyan nevelkedett fel egy, az elsüllyedt Atlantisz királyságából való anya, Atlanna (Nicole Kidman) és egy világítótorony-őr, Thomas Curry (Temuera Morrison) valószínűtlen kapcsolatából származó fiú, Arthur (Jason Momoa), akit a Batman és szuperhőscsapatának akciózása kapcsán eddig csak úgy ismertünk: Aquaman.

A királyi örökséggel bíró félvér atlantiszi mentora, Vulko (Willem Dafoe) tanításával képes manipulálni a tenger hullámait, szuperszonikus sebességgel úszni, valamint kommunikálni a tenger lényeivel, mindezen felül pedig még emberfeletti erővel is rendelkezik. A víz alatt azonban emberére akad féltestvére, Atlantisz aktuális uralkodója, Orm (Patrick Wilson) személyében, aki mindenáron egyesíteni akarja a hét tengeri királyságot az óceánokat beszennyező, a felszínen élő emberek ellen.

A háború tehát csak úgy kerülhető el, ha Arthur félreteszi kétségeit és minden vonakodását, és a rá váró próbákat kiállva elfoglalja Atlantisz trónját. Ez azonban még úgy sem bizonyul könnyű feladatnak, hogy küldetése során nincs teljesen egyedül, lévén a Xebel törzs uralkodójának, Nereusnak (Dolph Lundgren) lánya, a szemrevaló Mera (Amber Heard) szintén a béke oldalán harcol.

Atlanna (Nicole Kidman) mindenáron meg akarja védeni fiát, a kis Arthur Curry-t

Atlanna (Nicole Kidman) mindenáron meg akarja védeni fiát, a kis Arthur Curry-t


A neveket elnézve látható, hogy igencsak impozáns a szereposztás, sikerült számos jónevű és veterán színészt megnyerni a produkciónak. Ebből a szempontból összefoglalva a cselekményt röviden akár így is fogalmazhatnánk: Nicole Kidman (Tágra zárt szemek) és Temuera Morrison (A klónok támadása) szerelemgyerekeként a világra jön Jason Momoa (Conan, a barbár), aki Willem Dafoe (Antikrisztus) útmutatásával valamint Amber Heard (Féktelen harag) hathatós támogatásával szembeszáll Patrick Wilsonnal (Az operaház fantomja), illetve a Dolph Lundgren (A feláldozhatók) által vezetett királysággal.

De a viccet félretéve, magukkal az alakításokkal nincs is különösebb baj - legfeljebb Amber Heard az, aki időnként kilóg a képből valamelyest -, az már más kérdés, hogy mit kellett adott esetben a színészeknek eljátszaniuk, illetve, hogy milyen szövegeket adtak a szájukba. Mert bizony a párbeszédek időnként eléggé banálisak, a humor sokszor esetlen, egyes jelenetek pedig igencsak olcsó, mondhatni öncélúan magamutogató húzásokkal élnek.

Mera (Amber Heard) testhezálló ruhában szeli a vizet, mégsem úszónő

Mera (Amber Heard) testhezálló ruhában szeli a vizet, mégsem úszónő


Noha az Arthurban dúló belső konfliktus lényegében átjön a narratívából, a többi karaktert és a produkció egészét tekintve a jellemábrázolás alapvetően elnagyolt, sablonos. A jó és a rossz közötti határvonalat újfent igyekeztek elmosni az alkotók, ami csak részben sikerült nekik, akár a szereplők indítékait és motivációit, akár a tengeri és a szárazföldi népek szembenállását nézzük. Habár eléggé kiszámítható, a sztori nagyjából rendben van - egy képregény-adaptációhoz képest mindenképpen -, alapvetően a szokásos, mitológiai és egyéb elemekből építkezik.

A fent említett problémák ellenére azonban az Aquaman máris a legjobban nyitó DCEU mozi cím várományosa, még mielőtt a nagyobb piacokon egyáltalán bemutatták volna, ami nagyrészt nyilván az erőteljes marketingnek köszönhető. Tény, hogy az előzetesek igencsak ütősre és szemrevalóra sikeredtek, mely szempontból maga a film sem okoz csalódást.

A cápák harapós kedvükben vannak, főleg ha úgy tartják őket

A cápák harapós kedvükben vannak, főleg ha úgy tartják őket


A pörgő cselekményt és akciókat, a grandiózus csatákat látva már nagyjából érthető, hogy egy stábtag miért jellemezhette röviden úgy a rendező, James Wan vízióját a produkcióról, hogy "Star Wars a víz alatt".

A számtalan szereplővel és különleges lénnyel operáló, egzotikus technológiákat felsorakoztató jelenetek, illetve a fantáziadús és szebbnél szebb víz alatti helyszínek valóban rendkívül impozánsak, köszönhetően annak, hogy tucatnyi elismert vizuális effektműhely (ILM, Weta Digital, Digital Domain stb.) gondoskodott a lehető legélethűbb megvalósításról.

A legnagyobb baj mindezzel az, hogy a nagy adok-kapokhoz nem mindig társul mögöttes tartalom, miáltal az egész zúzás kicsit céltalan és lelketlen tud lenni. Ennek ellenére az Aquaman alapvetően kellemes, sőt nem hétköznapi szórakozást nyújt, lévén a meglehetősen hosszú játékidőt sikerrel feledteti az egyébként dinamikus narratíva, a karizmatikus főhős, illetve a lehengerlő látványvilág és audiovizuális élmény.

Arthur és Orm (Patrick Wilson) felkészült a leszámolásra

Arthur és Orm (Patrick Wilson) felkészült a leszámolásra


Végeredményben azt kell mondanom, hogy kinézetében még nem sok képregényt sikerült ennyire élethűen az ezüstvászonra adaptálni, ami hibái ellenére vérbeli popcorn (de legalábbis nachos) moziélményt képes nyújtani a nézői számára. Az egyik legnagyobb szabású szuperhősfilm címre akkor is joggal tarthat igényt, ha például egy Marvel-féle Végtelen háborúval nem versenyezhet komplexitásban.

Ne legyenek hát kétségeink a folytatás sorsával kapcsolatban, amire már a stáblista közbeni jelenet is határozott utalást tesz. Addig azonban, míg az megvalósul, a DC és a Warner továbbra is gőzerővel igyekszik utolérni vetélytársait, a Wonder Woman második részén és Harley Quinn visszatérésén kívül többek között olyan, kevésbé ismert szuperhősök bevetésével, mint Shazam, Cyborg és Flash. Mondjuk abban, hogy legyőzik-e Marvel Kapitányt, Pókembert és társaikat, nem biztos, hogy rájuk fogadnék...

Aquaman előzetes

 

Aquaman filmkritika / Aquaman (2018)

elég csak egy nachos, köszi
  • Műfaj: szuperhősfilm
  • Hazai premier: 2018. december 13.
  • Rendezte: James Wan
  • Hossz: 143 perc
  • Szereplők: Jason Momoa, Amber Heard, Willem Dafoe, Patrick Wilson, Nicole Kidman, Dolph Lundgren, Yahya-Abdul Mateen II, Temuera Morrison
  • Forgatókönyv: David Leslie Johnson-McGoldrick
  • Operatőr: Don Burgess
  • Vágó: Kirk Morri
  • Zene: Rupert Gregson-Williams
7
17 hozzászólás

marco

1 éve, 4 hónapja és 3 napja

A feléig bírtam. Nem gondoltam hogy sikerül valaminek alulmúlnia a Fekete Párducot de ennek zsigerből megy. Iszonyat unalmas, lapos, snassz hígfos. A Momoa szinkronhangja meg a nonplusultra, világosan mutatja a jelenlegi szinkron helyzetet, ilyen ********* **** hangot találni már művészet.

Szégyen.

válasz erre

totyak

2 éve, 3 hónapja és 7 napja

Gyerekek, én pont leszärom, hogy Marvel, vagy DC, megnézek mindent tőlük. Tegnap néztem meg ezt is 3D-ben, szerintem jó volt. Nem mondom, hogy a története hű de erős volt, de a látvány az odavert, kicsit poénkodtak is benne és kellően hosszú volt a játékidő is. Szerintem kellemes ki fog kapcsolódni mindenki, aki vevő a szuperhős filmekre.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

2 éve, 3 hónapja és 10 napja

[Tiltott felhasználó!]

Marduk

2 éve, 3 hónapja és 10 napja

Hellblade írta:
Te nem vagy tisztában a tényekkel,hiszen a képregényeket sem olvastad..

Studiózol,bevételezel,meg Eu-zol itt össze vissza..
Ezt a Eu leválasztást is Mindegyik Marvelos így csinálja,nehogy benne legyen a Sötét lovag..nehogy..

Dc vs Marvel ról van szó.(amit úgy egyébként Te kezdtél azzal hogy belefogalmaztad kritikádba!!!)

Sosem volt annyira népszerű a dc,mint a marvel..

Már a képregénykorszakban sem..

A Dc mindigis komorabb,ridegebb volt..komolyabb,mélyebb volt..
Ezt nem szeretik annyian..
Ez ma sincs másképp a filmeknél sem..

A Marvel képregények mindig is színesebbek,poénosabbak,könnyedebbek voltak,ezt többen szeretik,ez sokkal populárisabb..

A Dc.tábora mindig is egy szűkebb réteg volt..

Ha nem tudsz úgy fogalmazni egy Dc kritikát hogy minden második mondat végén NEM A Marvelt isteníted,akkor viseld el hogy esetleg visszajelzik mit csinálsz..

Esetünkben:Játszod itt az agyad,és magasztalod a Marvelt egy Dc kritikában.

Ha gondolod írok egy Wonderwoman kritikát,hogy lásd hogy kell úgy írni hogy ne hergeld fel az ellentábort..bár nem hiszem hogy ez nálad cél lett volna..

Ugye..
Az a jó a kritikákban, hogy egyetérthetsz velük vagy nem; mindenesetre megfelelő infókkal szolgáltatnak az adott dologról, így az ember el tudja dönteni, hogy az adott dolog megéri-e a pénzt vagy sem. DNS már egy ideje benne van ebben a szakmában, és tudja, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni egy kritikánál. Bizonyos pontokban a film alulteljesített, de nem jelenti azt, hogy neked nem tetszhet; ezt te döntöd el.

A nagy számok törvénye alapján, ha valaminek 95%-os pozitív visszajelzése van, akkor az nagyon nagy valószínűséggel tetszhet neked is, viszont nem zárja ki, hogy rosszabb visszajelzésű film/játék neked nem válna be, de te sem gondolhatod komolyan, hogy mindig lefizetik a kritikusokat, akiknek elég komoly presztízsveszteséggel járna, ha kiderülne.

Egyébként igen, értjük, neked a DC tetszik jobban, de a DC-s filmek nem teljesítettek jól. Ez egy tény, amit vagy elfogadsz vagy nem, mindenesetre nem hiszem, hogy egy kritika értelmes megvitatásába belefér, hogy a szerző szakmabeliségét kérdőjelezed meg, aki már itt van egy nagyon jó ideje.

válasz erre

DNS

2 éve, 3 hónapja és 10 napja

Hellblade írta:
Te nem vagy tisztában a tényekkel,hiszen a képregényeket sem olvastad..

Studiózol,bevételezel,meg Eu-zol itt össze vissza..
Ezt a Eu leválasztást is Mindegyik Marvelos így csinálja,nehogy benne legyen a Sötét lovag..nehogy..

Dc vs Marvel ról van szó.(amit úgy egyébként Te kezdtél azzal hogy belefogalmaztad kritikádba!!!)

Sosem volt annyira népszerű a dc,mint a marvel..

Már a képregénykorszakban sem..

A Dc mindigis komorabb,ridegebb volt..komolyabb,mélyebb volt..
Ezt nem szeretik annyian..
Ez ma sincs másképp a filmeknél sem..

A Marvel képregények mindig is színesebbek,poénosabbak,könnyedebbek voltak,ezt többen szeretik,ez sokkal populárisabb..

A Dc.tábora mindig is egy szűkebb réteg volt..

Ha nem tudsz úgy fogalmazni egy Dc kritikát hogy minden második mondat végén NEM A Marvelt isteníted,akkor viseld el hogy esetleg visszajelzik mit csinálsz..

Esetünkben:Játszod itt az agyad,és magasztalod a Marvelt egy Dc kritikában.

Ha gondolod írok egy Wonderwoman kritikát,hogy lásd hogy kell úgy írni hogy ne hergeld fel az ellentábort..bár nem hiszem hogy ez nálad cél lett volna..

Ugye..
Csupán két kiigazítást tennék.

1. Nem istenítem a Marvelt, mint írtam is, az ő produkcióik sem tökéletesek, de még csak nem is egyformán jók. A Marvel vs. DC "háborút" pedig nem én kezdtem, én csak az MCU és a DCEU között vontam párhuzamot.

2. Ha valami jó egy filmben, akkor az jó, ha meg ****, akkor ****, függetlenül attól, hogy ki csinálta azt. Akár a Marvel vagy a DC, illetve akár komorabb vagy könnyedebb a megvalósítás.

Ezzel a magam részéről be is fejeztem ezt a meddő vitát, már így is túl sok időt pazaroltam rá az életemből.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

2 éve, 3 hónapja és 10 napja

[Tiltott felhasználó!]

DNS

2 éve, 3 hónapja és 10 napja

Hellblade írta:
Az hogy valamit többen néznek,az nem jelenti azt hogy jobb is,maximum populárisabb..
Az a baj hogy a kiadók,studiók fejével gondolkozol.."bevétel" ,"nézettség",ezek mind mind nagyon fontosak a kiadók,studiók szempontjából..

Emlékszem gyerekkoromban is sokkal többen szerették a Marvel képregényeket,mint a Dc-ket..
Ennek oka az volt hogy több volt bennük az akció,színesebbek voltak,poénosabbak..
Ezt többen szeretik..

A Dc mindig is komorabb,ridegebb tónusú volt.
Gyerekként azt mondtuk,"olyan felnőttesebb"..

Ez ma sincs másképp,szerintem Te,és a többi Marvelos próbálod meg úgy beállítani a dolgokat,mintha a Dc próbálná utólérni a Marvelt..


Holott mindketten tudjuk hogy mennyivel populárisabb a Marvel,és kész..nem jobb,
Populárisabb!

Szóval semmilyen verseny nincs csak a fejedben,mert A Dc-t mindig is kevesebben szerették!

"Jellemábrázolás",Karakterfejlődés"!

A Wonderwoman önmagában több mélységet tartalmaz mint az összes Marvel film..

És akkor szándékosan még csak nem is
Sötét lovagot mondtam..

Ugyan kérlek..
Én nem védem a Marvelt, nem állok prekoncepció miatt senki pártján, még csak a képregényeiket sem olvastam. Csak és kizárólag az alapján ítélem meg a szuperhősfilmeket, amit saját magamnak leszűrök belőlük a megnézésük után.

A Wonder Woman gyakorlatilag az egyetlen kivétel, az tényleg a legszínvonalasabb DCEU film, de ezt a cikkben is említettem. A többi sajnos korántsem olyan erős... A Sötét Lovag pedig nem is a DCEU része, mivel azokat az Acélembertől számítjuk, lásd az alábbi listát:

Az Acélember (2013)
Batman Superman ellen: Az igazság hajnala (2016)
Suicide Squad - Öngyilkos osztag (2016)
Wonder Woman (2017)
Az Igazság Ligája (2017)
Aquaman (2018)

Mint ahogy a Marvel részéről is készültek korábban mozis adaptációk, a Vasember (2008) előtti produkciók mégsem számítanak az MCU részének. De ha nem vagy tisztában a tényekkel, akkor igazából nincs is sok értelme vitatkozni...

válasz erre

Marduk

2 éve, 3 hónapja és 10 napja

Hellblade írta:
Az hogy valamit többen néznek,az nem jelenti azt hogy jobb is,maximum populárisabb..
Az a baj hogy a kiadók,studiók fejével gondolkozol.."bevétel" ,"nézettség",ezek mind mind nagyon fontosak a kiadók,studiók szempontjából..

Emlékszem gyerekkoromban is sokkal többen szerették a Marvel képregényeket,mint a Dc-ket..
Ennek oka az volt hogy több volt bennük az akció,színesebbek voltak,poénosabbak..
Ezt többen szeretik..

A Dc mindig is komorabb,ridegebb tónusú volt.
Gyerekként azt mondtuk,"olyan felnőttesebb"..

Ez ma sincs másképp,szerintem Te,és a többi Marvelos próbálod meg úgy beállítani a dolgokat,mintha a Dc próbálná utólérni a Marvelt..


Holott mindketten tudjuk hogy mennyivel populárisabb a Marvel,és kész..nem jobb,
Populárisabb!

Szóval semmilyen verseny nincs csak a fejedben,mert A Dc-t mindig is kevesebben szerették!

"Jellemábrázolás",Karakterfejlődés"!

A Wonderwoman önmagában több mélységet tartalmaz mint az összes Marvel film..

És akkor szándékosan még csak nem is
Sötét lovagot mondtam..

Ugyan kérlek..
https://hu.wikipedia.org/wiki/Nagy_sz%C3%A1mok_t%C3%B6rv%C3%A9nye

Elég azt végiggondolni, hogy hány jó Marveles film volt, és mennyire kevés DC-s. A DC univerzumnak is megvannak a maga jó karakterei, de azért pls: az, hogy minden hős ki tud nyomni fekve 300 kilót és mindig csúcs fizikai teljesítménnyel rendelkezik nonszensz. A Marveles karaktereknek annyit meg kell hagyni, hogy elég sokuk emberközeli, az emberek jobban tudnak azonosulni egy Deadpoollal, egy Venommal, egy Szellemlovassal vagy akár Feketeszívvel, mint mondjuk Batmannel vagy Supermannel. Lehet a DC hidegebb/komorabb, de nem feltétlenül ettől lesz egy karakter jó.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

2 éve, 3 hónapja és 10 napja

[Tiltott felhasználó!]

DNS

2 éve, 3 hónapja és 10 napja

Hellblade írta:
Sajnos ez a legrosszabb,hogy az emberek nagyrésze ma már a kiadók,studiók fejével gondolkodik..betéve tudjátok melyik film mennyit hozott a konyhára,mennyien nézték meg,és MAJD ezekből vonjátok le,mennyire lett jó a film/játék..
Kicsit magatokénak is érzitek a sikert..
Együtt örültök a studióval a nagy bevételnek,vagy sírtok ha kevés a profit..

Őszintén nem értem mivel "tartalmasabbak" a Marvel filmek,a Dck nél..

Többen nézik?Többen mondják azt rá hogy jobb?
Több profitot termelnek?(ezek mind egy kiadó/studió szempontjai,semmiképp sem tartalmi szempontok)

A Despacitot is sokan szeretik,sokat hozott a konyhára,mégsem tartom mindenki által követendő normának.mégsem akarom hogy VELE versenyezzenek,mert az azt jelentené hogy hozzá mérten lenne jó vagy rossz az összes többi zene,ami eléggé érdekes lenne..


Nos, ha az ember filmkritikákat ír, illetve sok ilyet olvas, akkor óhatatlan, hogy egy idő után más szemmel kezdje nézni a filmeket. Viszont az, hogy ismerem a stúdiók gondolkodásmódját, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy én is úgy gondolkodom. Jelen esetben például nem az Aquaman megtekintése előtt döntöttem el, hogy az lesz a konklúzió, ami, hanem megnéztem a filmet, magamban értékeltem, és ezután mondtam róla ítéletet, többek között a hasonló képregény-adaptációkat készítő stúdiók kontextusában.

Mint már írtam, az, hogy kinek mit tetszik, részben ízlés kérdése, másrészt viszont vannak olyan tényezők, melyek minden mozi vagy történet szerves alkotóelemei, úgymint cselekmény (az egymást követő történések), karakterek (jellemábrázolás, jellemfejlődés), valamint a narratíva (az elbeszélés módja). Ezek minősége külön-külön befolyásolja magának az alkotásnak az összminőségét, és ezek eddig valahogy nem igazán akartak összeállni az Acélemberrel megkezdett DCEU óta.

Az pedig, hogy "többen nézik", "többen mondják rá, hogy jobb", illetve hogy "több profitot termelnek", azért hosszú távon nem a véletlennek köszönhető, hanem annak, hogy a nézők és a kritikusok többsége magasabb minőségűnek ítéli meg az egyiket a másiknál. Ezt pedig nem valószínű, hogy azért teszik, mert mindegyikük le van fizetve vagy mert olyan könnyen meggyőzhető, míg a rivális(ok) filmjeit preferálókra ez pont nem igaz...

A Despacito-s példa pedig azért nem túl szerencsés, mert az egyrészt egy kiragadott eset/jelenség, másrészt a zene megítélése még inkább egyéni ízlés és személyiség kérdése, mint egy mozifilmé vagy bármilyen, komplex módon elmesélt történeté.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

2 éve, 3 hónapja és 10 napja

[Tiltott felhasználó!]

DNS

2 éve, 3 hónapja és 10 napja

A DC kontra Marvel dologhoz annyit fűznék hozzá, hogy talán már tényleg uncsi egy kicsit a DC és a Warner kritizálása, ennek ellenére egyáltalán nem alaptalan. Míg az MCU filmek sorra hozzák a masszív, nem egyszer 1 milliárd dollárt meghaladó bevételeket, illetve a kedvező nézői és kritikai értékeléseket, addig a DCEU csak bukdácsol, amit a felemás vélemények és az alacsonyabb bevételek is jól mutatnak.

Hogy nem minden Marvel film hozza ugyanazt a minőséget, az tény, természetesen ott is akadnak ingadozások, a DC tekintetében viszont a számok egyértelműen azt mutatják, hogy nem képesek tartósan felvenni a versenyt. Pedig nyilvánvaló, hogy nagyon szeretnék, mint ahogy az is, hogy a Warner befektetői irigykedve figyelik elsősorban a Disney óriási bevételeit, ezért ők is ezerrel próbálják tolni a szekeret - csak hát önmagában a beleölt pénz ugyebár nem elég, mivel az alkotóknak valami olyasmit kell azzal létrehozniuk, ami minél több nézőnek nyeri el a tetszését.

Ami konkrétan az Aquamant illeti, a dicséret mellett azért ennek a mozinak (is) akad jópár hiányossága, amikre rá is mutattam a cikkben. A látványvilág pedig valóban lehengerlő, sőt olyan, amilyet még nem is igen láttunk, és a sztoriban, illetve a karakterben egyaránt benne volt, hogy a Wonder Woman után végre megint összehozzanak egy minden tekintetben meggyőző produkciót... mégsem tették. Tehát a tény tény maradt, miszerint általában a DCEU filmek nem igazán képesek az ütős látvány mellé igazán színvonalas tartalmat társítani, amit a már fent emlegetett számok is alátámasztanak.

Ettől még persze mindenki azt preferálja, amelyiket szeretné, jobban tetszik neki vagy közelebb áll az egyéni ízléséhez... Vagy épp nem preferálja a Marvelt és a DC-t sem, hanem csak megnézi a filmjeiket, és azután alakítja ki róluk a véleményét. Én is így tettem, és összességében ez, illetve a korábbiakra vonatkozó információk alapján gondolom azt, amit írtam, azaz hogy a DC/Warner még mindig irigykedve kullog a Marvel/Disney után.

válasz erre
12a(z) 2 -ből
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

nurbanu profiljamarco profilja