Watch Dogs vélemény 2/2

2015. november 27.
27.5591
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
WarriorAutobot profilja, adatai
WarriorAutobot
Következzen a második része a blogomnak.


#kep1#

Szabadidős tevékenységek a városban.

Rengeteg lehetőség rejlik a városban. Beugorhatunk a közeli kávézóba egy pohár kávéért, aminek még köszönhetően egy kis pluszt is kapunk. Vehetünk egy csomó alkatrészt a zavarókhoz és bombákhoz a zálogházakban. Pókerezhetünk, félkarú rabló, vagy ami még izgalmasabb a városban szerte elérhető digitális szórakozás.

Cash Run

A város bizonyos pontjain felrajzolt érméknél aktiválható és ilyenkor megjelennek előttünk az érmék és nekünk össze kell gyűjtenünk akadályként pedig a városi környezet szolgál. Ellenfélnek pedig kis piros szörnyek vannak, amiknek ha nekimegyünk életet vesztünk.

NVZN

Egy hordajáték, amit szintén a városban felfestett helyeken lehet aktiválni. Itt egy portálon keresztül jönnek idegen bogarak, amiket ki kell irtani. A bogarak fejlődnek minél tovább vannak szabadon, úgyhogy ajánlott őket gyorsan visszaküldeni a saját dimenziójukba.

Digi Trip

A legkirályabb szórakozás szerintem. Ilyenkor egy drog hatása alá kerülünk és elkezdődik az igazi szórakozás. Többféle játék közül lehet választani.
Alone
Ebben a játékban Chicago egyes pontjain elhelyezett adótornyokat kell észrevétlenül meghackelnünk. Viszont a tornyok környéke teli van cyborgokkal legalábbis szerintem ez írja le őket a legjobban. Őket el kell kerülni és fénybe borítani az adótorony által elsötétített körzetet.
Madness
Egy kis Carmageddon érzés. Egy szörnyvadász mustang-al kell elgázolni a démonokat. A lelkükkel működő járgányt meg tankolod. Közben pedig mindenféle kihívást kell teljesíteni. Olyanokat, mint üss el bizonyos számú démont bizonyos idő alatt vagy, hogy érj el egy bizonyos szorzót.
Spider-tank
Egy bazi nagy robotpók-tank, amivel be tudod zúzni a fél várost is. Itt is feladatokat kell teljesíteni időre. Például pusztíts el 20 járművet, iktasd ki az rádiótornyokat meg hasonlók.
Psychedelic
Ezen érződik a legjobban, hogy drog hatása alatt állunk. :D Itt csak pattognunk kell egyik hatalmas virágról a másikra. Ha leesünk, újra kell kezdenünk a pályát.
Conspiracy!
Ez egy DLC digi trip. Nekem nincs meg, úgyhogy nem igen tudok róla mit mondani. Elvileg a tömegben kell kiszúrni azt az egy személyt, aki egy cyborg.

A Telefon hatalma

A legfontosabb kiegészítőnk az egész játék alatt. Ennek segítségével tudjuk átvenni az irányítást a tereptárgyak (értsd közlekedési lámpák, gőzvezetékek, forgalomblokkolók) valamint ezen keresztül tudjuk profilozni az embereket. Rengeteg alkalmazás található a telefonba. Rendelhetünk autót, indíthatjuk innen az NVZN-t és a Cash Run-t, kereshetünk online ellenfelet, megnézhetjük az előrehaladási mutatónkat, fejleszthetjük a képességeinket, kereshetünk zenéket a SongSneak alkalmazással, meghallgathatjuk a korábban megszerzett audio logokat. Persze ennek a telefonnak se örökéletű az aksija. Viszont itt csak a hackelős akciók merítik le és kis idő után fel is töltődik (a valóságba is megcsinálhatnák ezt :D ).Watch Dogs vélemény 2/2 - 2. képA lakosok

Chicago hatalmas város és rengetegen lakják épületeit. Ennek a sok embernek majdnem mindegyiknek vannak olyan titkai, amit nem szívesen osztana meg a nagyvilággal, de te bunkó módon turkálsz közöttük és jól kiröhögöd a háta mögött, ha éppen elítéled, esetleg megsajnálod. Némelyik nem is titok inkább csak tény, de akkor is más szemmel tudsz 1-2 emberre nézni (persze ha érzel irántuk valamennyi empátiát).
Bizonyos emberektől megszerezhetsz rendszerkulcsokat, zenéket, kisebb-nagyobb összegeket vagy esetleg egy készülő bűneset helyszínét vagy esetleg egy rejtett csomag helyét.

Gyűjthető dolgok/Nyomozások/Illetéktelen megfigyelés

Ide az olyan dolgokat sorolom, amik nem mellékküldetések és nem is olyan lényegesek megcsinálni őket azért, hogy megértsd a sztorit. A kisebb-nagyobb sötét titkok, amiket ha teljesítesz, kicsit jobb hely lehet a város.

City Hotspot

A városban szétszórva 100 ilyen hotspot-ot találni, amikre ha bejelentkezel, akkor olvashatsz érdekes tényeket a város épületeiről, hagyhatsz más játékosoknak ajándékot (pénz, fókusz löket, lőszer) vagy begyűjtheted mások ajándékait.

Illetéktelen megfigyelések

Szerte a városban találni olyan routereket amiket ha meghackelsz akkor egy lakásban található eszközre csatlakozva (általában webkamera laptopban) megfigyelheted az ott történő eseményeket. Személyek, akik túl hangosan gondolkodnak. A háttérben meg a telefonjukat vagy tabletjüket meghackelve ellophatod a pénzüket.

Nyomozások

5 -féle nyomozás van, ami a városban elszórt nyomok összeszedése után elérhető egy küldetés, ami után vége a borzalmaknak? vagy inkább csak a nyomozásnak.

Emberkereskedelem

Ez egy kicsit kapcsolódik a fő szálhoz, de nem baj, ha végül nem csináljuk, meg mielőtt tovább mennénk a fő szállal. Azokat a személyeket tudjuk lebuktatni, akik azon az aukción ott voltak ahol fiatal lányokat árultak úgy, mint a húst a hentesnél.

Fegyverkereskedelem

Egy korábban megismert ember Tobias-nak segítünk megkeresni a fegyverkereskedőket. Miután megtaláltuk, a fegyvert utána meg kell keresni azt a személyt, aki vette.

QR-kód

Sok helyen található az épületek falain egy-két QR-kód részlet ezeket kell a megfelelő biztonsági kamerával beolvasni, hogy megtudhassuk az eredetét egy kis audio logból. Viszont van egy kis érdekessége ezeknek a kódoknak. Ha beolvasod okostelefonnal a képernyő bal sarkában megjelenő képet a kódról egy egyszerű üzenetet kapsz. Egész poénosak egyesek. :D

Elhagyott telefonok

Eldobálva található Maurice volt telefonjai, amikből meghallgatható, hogy mennyire is szenved Maurice. Ezek alapján még később tudsz egy komolyabb döntés meghozni.

Eltűnt személyek

Hát ettől a nyomozástól kirázott a hideg. A legelső személyt este(mármint valóságba) kerestem meg úgy hogy a játékban is este volt és szakadt az eső. Egy kicsi elhagyott ház a semmi közepén? nyomasztó zene? a többit már csak fényes nappal kerestem meg.
Örültem mikor végeztem vele. Többet se szeretném ezt megcsinálni. :DWatch Dogs vélemény 2/2 - 3. képOnline lehetőségek

Sztori után folytathatjuk a játékot online. Akár a sztori közben is, mert van egy-két csemege az online játék kedvelőinek is.

Versenyek

Szerintem ezt senkinek nem kell bemutatni. 2-3 játékos gyors autók/motorok és egy pálya. A győztes mindent visz. Esetleg annyi még elmondható, hogy ha jól taktikázol, akkor sokszor sok helyen le tudod vágni a pályát így téve egy kis előnyre szert.

Követés

Egy másik játékost kell csak megfigyelnünk úgy, hogy ne vegyen észre. Elég egyszerűnek tűnik, de annyira nem az? Ha olyan helyen jár, a célpont ahol nem sok tereptárgy segít, minket akkor elég feltűnőek vagyunk. Igaz hogy minket a másik személy csak egy átlagos járókelőnek lát, de a mozgásunkból könnyen felismerhet.

Hackelés

Ebben az esetben az áldozat telefonjára kell egy backdoort telepítenünk. Hasonló a helyzet itt, is mint a követésnél csak itt azzal a különbséggel, hogy az áldozatnak meg kell találnia és kiiktatnia. Nehezítésnek még megkapjuk azt is, hogy egy bizonyos területen belül kell megkeresnie. Ez a terület pedig 25%-ként csökken. Így már nem is olyan egyszerű ezt kivitelezni. Viszont sokszor a város a segítségünkre siet és akkor már nem egy vészes ez sem. :D

ctOS mobil

Ebben az esetben egy telefonról/táblagépről kell a célpontot megakadályozni, hogy eljusson minden belépési ponthoz. Nekünk kell elhelyezni a rendőrautókat, irányítanunk egy helikoptert és meghackelni az elérhető lehetőségeket lassítva az áldozatot.

Feltörés...

Hát... erről nem tudok írni, mert ezt nem tudom, hol kell elérni. :D Esetleg ha valaki tudja hogyan kell egy ilyen játékba becsatlakozni akkor azt nagyon megköszönném. :)

Összegzés

Szerintem egy igen jó játékot sikerült a Ubisoft-nak összedobnia. Nem lett olyan, mint amit ígértek, de akkor se lett olyan szörnyű. Kellemes a történet, szerethető karakterek, rengeteg tennivaló a városban, izgalmas szórakozási lehetőségek. Az online rész is igazán változatos, ami felróható ellene, hogy az ellenfelek többsége hackelésnél általában 90% felett egyszerűen kilépnek. Ez elég zavaró tud lenni. Engem más annyira nem zavart a játékban.Lentebb pedig a trailer látható. :)Köszönöm, hogy elolvastad ezt a részét is a blogomnak. További jó hackelést és szép napot!

4 hozzászólás

WarriorAutobot

5 éve, 1 hónapja és 12 napja

RyutheStaR írta:
Meglesz pajtás, csak jussak odáig... Tudod, a bőség zavara. Meg sajna nem mindig van kedvem se játszani, most a PS4-t is kicsit hagytam porosodni a héten, de jövőhéten elv érkezik az NFS-em, szóval az megint le fog foglalni egy darabig.
Mostanában nekem sincs sok időm játszani.
Főleg az ingázás miatt, de ezért szeretnék most PS Vitát, hogy az ingázást is hasznosan töltsem.

válasz erre

RyutheStaR

5 éve, 1 hónapja és 13 napja

WarriorAutobot írta:
Köszönöm
Én is teljesen elégedett vagyok a 8-as pontszámával ugyanennyit kapnak a nem ennyire lehúzott játékok is.
Azért ajánlom hogy vidd végig a sztorit legalább egyszer.
Meglesz pajtás, csak jussak odáig... Tudod, a bőség zavara. Meg sajna nem mindig van kedvem se játszani, most a PS4-t is kicsit hagytam porosodni a héten, de jövőhéten elv érkezik az NFS-em, szóval az megint le fog foglalni egy darabig.

válasz erre

WarriorAutobot

5 éve, 1 hónapja és 13 napja

RyutheStaR írta:
Na elolvastam mind2 blogot. Tetszett. Maga a játék nekem is megvan, mint tudod.(múltkor meglett végre a követős trófea is )
Nagyon jó kis blogok lettek. Nekem is bejött a játék, bár a sztorit még azóta se vittem végig, mert mindig lefoglalt valami, viszont szerintem egy erős 8ast megérdemel a játék, akármennyire is lehúzták megjelenés után.
Remélem jön hamarosan a 2. rész is.
Köszönöm
Én is teljesen elégedett vagyok a 8-as pontszámával ugyanennyit kapnak a nem ennyire lehúzott játékok is.
Azért ajánlom hogy vidd végig a sztorit legalább egyszer.

válasz erre

RyutheStaR

5 éve, 1 hónapja és 14 napja

Na elolvastam mind2 blogot. Tetszett. Maga a játék nekem is megvan, mint tudod.(múltkor meglett végre a követős trófea is )
Nagyon jó kis blogok lettek. Nekem is bejött a játék, bár a sztorit még azóta se vittem végig, mert mindig lefoglalt valami, viszont szerintem egy erős 8ast megérdemel a játék, akármennyire is lehúzták megjelenés után.
Remélem jön hamarosan a 2. rész is.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

sony1515 profiljamarco profiljaWickedSick profiljaiPet profilja