Az idei év Grammy nyertesei és személyes véleményem + fontosabb pillanatok a gáláról

2017. február 13.
27.3001
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Paint profilja, adatai
Paint
Tegnap ismét átadták a Grammy díjakat, azaz a zeneipar Oscar-ját. A gálát sajnos nem sikerült elcsípnem, viszont egy-két fontosabb pillanatot az internetnek köszönhetően meg tudok említeni. Akkor lássunk hozzá:
 


Az Év Felvétele:

Adele - Hello
Beyoncé - Formation
Lukas Graham - 7 Years
Rihanna feat. Drake - Work
Twenty One Pilots - Stressed Out

Kinek szurkoltam?:

Én Beyoncé-ban reménykedtem elsősorban, mivel a jelölt dal igen nagy üzenetet hordoz magában, és egy igen hatalmas, ám senki számára feltűnő problémát boncolgat: a feketékkel szembeni rasszizmust. Ez a dal videójában is megjelnik: A jelenet, ahol Beyoncé egy New Orleans-i rendőrautó tetején énekel az árvíz közepén, arra utal, hogy az Amerikai kormány segítséget ígért a New Orleans-iaknak, akiknek mindenét elvitte a városban lesúlytó árvíz, ez azonban nem történt meg, valamint a fehér rendőrök fala előtt táncoló néger kisfiú arra utal, hogy tavalyelőtt 23 feketét öltek meg az amerikai rendőrök. A dalszövegben is történnek utalások a feketékre. ("My Daddy Alabama, Momma Lousiana, If you mix that negro, with that Creol make a Texas bama."/"I like my Baby hair with baby hair, and afros. I like my negro nose with Jackson Five nostrils.")

Ki nyert?:

Hello.... It's Me... Bizonyára majd akadnak olyan olvasók, akiknek ezután az idézet után már be is idul a fejükban a jól ismert szöveg folytatása, és az alatta szóló zongorataktusok. Adele idén is tarolt 5 jelölésből 5 díjjal (a többit majd később magyarázom el.) Maga a dal egy melankónikus hangolatú ballada, ami a megbánásról, és a nosztalgiáról szól. Összegzésben jó dal, szeretem én is, de annyira komoly témákat, mint pl.: Beyoncé dala nem rak terítékre, de ez semmit sem von le azért a dal érdekekből. Továbbá azt is említeném, hogy az Akadémia szereti Adele-t, idáig csak két év volt (2009,2010), amiben nem nyert meg minden kategóriát, amibe jelölést kapott, tehát most az ideiekkel együtt összesen 13 díjjal büszkélkedhet el. A dal amúgy elég nagy meme áradatot is elindított az interneten, mivel a dal videójának megjelenését követő 24 órában már 800.000.000 megtekintést kapott, amivel történelmet írt, így az internet memegyárosai egyből lecsaptak rá.

Az Év Felvétele:

Nézd nagyban ezt a videót!

Az Év Albuma:

Adele - 25
Beyoncé - Lemonade
Drake - Views
Justin Bieber - Purpose
Sturgill Simpson - A Sailor's Guide to Earth

Kinek szurkoltam?:

Nos, ebben a kategóriában Adele-nek drukkoltam, sajnos Beyoncé lemezéhez nem volt szerencsém, mivel nincs fent a Spotify-on, csak és kizárólag pénzért árulják. Bár a Hello nem egy kiemelkedő darab, azonban a lemez melankónikus hangulata igen megkapó, továbbá az oldalon már írtam egy véleményt a lemezről (érdemes elolvasni ), amelyben pozitívan nyilatkoztam róla. Az album, bár nehezen, de megszületett, leginkább az hátráltatta az albumot, hogy Adele attól félt, hogy soha többé nem fog tudni zenét szerezni, ezért a stúdiózásokat is gyakran lemondta, végül összeszedte magát, és 2013-ben neiklátott az album elkészítésének, ami 2 évet vett igénybe. Végül 2015. November 20.-án jelent meg a lemez, óriási sikerekkel. Az első héten az albumból 3.38 Millió példány kelt el, amellyel minden addigi eladási rekordot megdöntött. 1 év alatt összesen 80 millió példány kelt el az albumból.

Ki nyert?:

Itt eltaláltam, a díjat Adele kapta, aki átvevő beszédében a díjat felajánlotta Beyoncé-nak, és beszédében azt is elmondta, hogy nagy rajongója az énekesnőnek, és péladképeként tekint fel rá. Az albumról minden lényeges dolgot elmondtam feljebb.....

Az Év Dala:

Adele - Hello (írta: Adele Laurie Blue Adkins & Greg Krustin)
Beyoncé - Formation (írta: Beyoncé Knowles, Khalif Brown, Asheton Hogan & Michael L. Williams II)
Mike Posner - I Took a Pill in Ibiza (írta: Mike Posner)
Justin Bieber - Love Yourself (írta: Justin Bieber, Benjamin Levin & Ed Sheeran)
Lukas Graham - 7 Years (írta: Lukas Forchhammer, Stefan Forrest, Morten Pilegaard & Morten Ristorp)

Kinek szurkoltam?:

Itt ismét Beyoncé-ban reménykedtem, mivel a szöveg nagyszerűen lett kivitelezve, fülbemészó, mégis van mögöttes tartalma, értelme, üzenete, és egy valóban nagy problémára világít rá, mint ahogyan azt fenetebb is írtam.

Ki nyert?:

Ebben a kategóriában is Adele tarolt. Greg Krustin nevét leginkább Sia számaiból ismerem, vele szokott a leggyakrabban dolgozni. A szöveg igazából megfelelő, sőt, gyönyörű, de a problémámat már fentebb leírtam.

Egyébb nyertesek:

A nyertest vastaggal emelem ki:

Legjobb Új Előadó:

Chance the Rapper
Kelsea Ballerini
The Chainsmokers
Maren Morris
Anderson Paak

Legjobb Solo Pop Előadás:

"Hello" - Adele
"Hold Up" - Beyoncé
"Love Yourself" - Justin Bieber
"Piece by Piece" (Idol Version) - Kelly Clarkson
"Dangerous Woman" - Ariana Grande

Legjobb Pop Duó/Csapatos Előadás:

"Stressed Out" - Twenty One Pilots
"Closer" - The Chainsmokers featuring Halsey
"7 Years" - Lukas Graham
"Work" - Rihanna featuring Drake
"Cheap Thrills" - Sia featuring Sean Paul

Legjobb Tardícionális Vokál Pop Album:

Summertime: Willie Nelson Sings Gershwin - Willie Nelson
Cinema - Andrea Bocelli
Fallen Angels - Bob Dylan
Stages Live - Josh Groban
Encore: Movie Partners Sing Broadway - Barbra Streisand

Legjobb Vokális Pop Album:

25 - Adele
Purpose - Justin Bieber
Dangerous Woman - Ariana Grande
Confident - Demi Lovato
This Is Acting - Sia

(rDAVE kedvéért)Legjobb Metál Előadás:

"Dystopia" - Megadeth
"Shock Me" - Baroness
"Silvera" - Gojira
"Rotting in Vain" - Korn
"The Price Is Wrong" - Periphery

Emlékezetesebb pillanatok a gáláról:

Adele előadása:

Adele 2 alkalommal is szinpadra lépett a gálán. Az első alkalom a nyitás volt, ugyanis itt a Hello-t éneklete el. A második alkalom, amikor a tavaly elhunyt George Michael előt tisztelgett azzal, hogy feldolgozta egyik legsikeresebb dalát, a "Fastlove"-ot. Adele 1 alkalomnal kezdte újra a dalt, miután észevette, hogy hamisan énekel, majd az újrakezdés előtt elkáromkodta magát.
Hogyaza @$%#??

Beyonce, a fekete terhes istennő:

Beyoncé fellépése is emlékezetesnek mondható, mivel a szíve alatt ikreket hordozó énekesnő hatalmas pocakja ellenére is elvállalta a fellépést. Beyoncé Love Dought, és Sandcastles című dalát adta elő egy Szűz Máriát idéző öltözetben (ami szerintem gyönyörű lett):Fotó: Indian Express

Twenty One Pilots:

Belőlük kinéztem, hogy alkotni fognak valamit, az fix. Amikor átvették a Legjobb Pop Duó/Csapatos Előadás"-nak járó díjat, akkor egyszerűen csqk megszqbadították magukat nadrágjaiktól:Fotó: E! Online
4 hozzászólás

Paint

7 hónapja, 3 hete és 6 napja

Santonio írta:
Nekem Adele annyira nem tetszik, lehet hogy fura de idegesít ahogy énekel. Meg a stílus is. Beyoncé nagyon jó volt tavaly is, megérdemelt volna legalább egy díjat...

Majd jövőre.
Azért Beyoncé is kapott idén díjat, csak azt nem írtam le, mert nem a fontosabb kategóriákban.

válasz erre

Santonio

7 hónapja, 3 hete és 6 napja

Nekem Adele annyira nem tetszik, lehet hogy fura de idegesít ahogy énekel. Meg a stílus is. Beyoncé nagyon jó volt tavaly is, megérdemelt volna legalább egy díjat...

Majd jövőre.

válasz erre

Paint

7 hónapja, 3 hete és 6 napja

rDAVE írta:
Kár, hogy nem a Twenty One Pilots vitte az év felvétele díjat, én egyedül őket hallgatom azok közül.
Az meg szimplán az év vicce, hogy a Megadeth nyert a Gojira-val szemben.
Én Beyoncé-nak adtam volna, de Adele is azért rászolgált azok után, amin keresztül ment karrierében. De nem csak Adele, hanem David Bowie is 5 díjat kapott, csak azt nem említettem a blogomban..... De vígasztaljon a tény, hogy a TOP se ment haza üres kézzel!

válasz erre

rDAVE

7 hónapja, 3 hete és 6 napja

Kár, hogy nem a Twenty One Pilots vitte az év felvétele díjat, én egyedül őket hallgatom azok közül.
Az meg szimplán az év vicce, hogy a Megadeth nyert a Gojira-val szemben.

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljahamzai profilja