Dishonored: Definitive Edition teszt

2015.09.08. 15:30
72.4251
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
iPet profilja, adatai
iPet
Isten látja a lelkem, nagyon szeretem a friss, szürreális ötletre épülő játékokat. Tipikusan az a player vagyok, aki pont olyan jól tud szórakozni egy Limboval, mint mondjuk bármelyik Call of Duty epizóddal, vagy esetleg a Loco Rocoval. Itt van azonban ez a Dishonored nevű stuff. Mindenki egyöntetűen dicsérte 2012-ben, hogy ez bizony milyen jó sikerült kis steampunkos, lopakodós - akciós nyunyorgás.


Szerintem minden egyes emberben van egy olyan reflex, hogyha lát egy képet vagy trailert az adott játékról, akkor szinte rögtön elindul a lelkében lévő mérleg pozitív, avagy negatív irányba. No, így voltam ezzel a stuffal én is: értem, hogy nagyon jó a hangulata, el és felismerem, hogy mitől lehetett olyan sikeres a maga idejében, viszont megnéztem egy bemutatót és néhány képet róla, ami alapján rögtön tudtam, hogy ezt messziről fogom elkerülni.

Lehet, hogy a vízfestményre hajazó, szürreálisan rajzfilmszerű látvány verte ki a biztosítékot, vagy a sztori néhány pontját találtam nagyon gyengének, már nem tudom, de az biztos, hogy okkal marad ki nálam.

Ú, bocs haver, azt hittem a szomszéd vagy

Ú, bocs haver, azt hittem a szomszéd vagy


Az érzékenyebb lelkületű olvasóknak előre elmondom, hogy a most követő ekézés a Definitive Editon-nek szól, nem pedig a 2012-es alapjátéknak. Kedves Bethesda! Értem én a poént, tényleg. Az olvasókkal jókat szoktunk derülni ezen a hádésítós, kiadunk mindent, újra, mert kell a pénz a második malibui nyaralóra elven. Ilyenkor csak cinikusan összekacsintunk, aztán ha jól sikerült a portéka, beruházunk rá, ha meg nem, akkor lapozunk. Viszont az, hogy hülyének nézitek a vásárlókat, akiknek a pénzéből házat akartok építeni, no, az nagyon nem járja.

A Dishonored: Definitive Edition az egyik leggörényebb húzás a HD remake-ek történelmében, de nézzük a miérteket. Kezdjük talán a legócskább résszel, a grafikával. Értem én, hogy az alapnak sem ez volt a gyémánt keménységű pontja, ugyanakkor hogy minimális időt se szenteljenek a javításra, az muhaha.

Annyi történt, hogy ugyan a felbontás az 1080p lett, viszont ezen kívül semmi sem javult ezen a részen, simán maradt a képfrissítés 30 FPS, hogy csak egy példát ragadjak ki. Élsimítás nuku, bugfix nuku, képfrissítés sok esetben lassú. Tudjátok, hogy mi a röhej? Az alapjátékot ha felhúzzátok PC-n, mondjuk a max közelébe, kategóriákkal szebb lesz, mint a PS4-es vagy Xbone-os darab. Szóval ennyire sikerült jól ez a rész.

Nem tudom, hogy ezt a képet miért csináltam

Nem tudom, hogy ezt a képet miért csináltam


Pedig ettől eltekintve lenne spiritusz az anyagban, mert Dunwall városa egy titkokkal, járványokkal tűzdelt sötét és terhes hely, amit az érdekes gameplay rendkívül jól kiegészít. A történet sem változott, tehát itt is Corvo-t alakítjuk, akinek a szeme láttára gyilkolják meg szeretett úrnőjét, majd próbálják az egészet a nyakába varrni. Aztán egy kormányhű csoport megszökteti a börtönből, majd pedig indulhat a jól megérdemelt bosszúhadjárat. Persze nem csak erről szól, ennél azért jóval izgalmasabb és érdekesebb.

A játékmeneten szintén nem változtattak, de erre nem is volt szükség. Alaphelyzetben elég sokat fogunk lopakodni és hátulról gyilkolni, viszont ha észrevesznek minket és szemtől szembeni harc kezdődik, akkor sem vagyunk elveszettek, mert az egyik kezünkbe kardot, a másikba lőfegyvereket vagy varázslatokat tehetünk.

Itt van egy nem kevés Bioshock utánérzése az embernek, de ettől még jól működik. A másik dolog, amivel kompenzálni próbálják a készítők a lustaságukat, hogy természetesen minden elérhető DLC-t belepakoltak a stuffba.

Haver, egy kitépett szív dobog a kezemben. Biztos meg akarsz támadni?

Haver, egy kitépett szív dobog a kezemben. Biztos meg akarsz támadni?


Megkapjuk tehát a Dunwall City Trials-t, ami igazából egy ügyességi vetélkedő, de ettől még jópofa. A másik két kiegészítő, a The Knife of Dunwall és a The Brigmore Witches egy új hősre, Daud-ra koncentrál, ami több ok miatt is érdekes. Egyrészt ugye ő gyilkolja meg a hercegnőt, másrészt kategóriákkal borúsabb és durvább ez a két rész, mint Corvo meséje. Itt lesz még a csak előrendelőknek adott Void Walkers's Arsenal is, ami irreálisan feltápol minket, úgyhogy a saját szórakozásunk érdekében, ne használjuk.

Ami még a játék digitális formátumának sajátossága, hogy 32 gigát kell lerántania, viszont első körben csak a prológust húzza le, azaz ha kitörünk a börtönből, akkor malmozhatunk addig, amíg a teljes letöltést befejezi. Hiába van gyors neted, teljesen mindegy, mert a PSN szerverek nem épp fürgeségükről híresek, úgyhogy ha nem a dobozos változatra ruházol be, akkor még ezzel is kalkulálj. Tömör gyönyör.

Érkezik a csicskalángos

Érkezik a csicskalángos


Szóval finoman szólva sem sikeredett túl jól a Dishonored: Definitive Edition. A grafika egészen egyszerűen borzalmas, erre nem is nagyon találok szavakat, meg nem tudok napirendre térni felette, hogy ezt így hogy gondolták. Vagy abban reménykedtek, hogy nem vesszük észre? A DLC áradat az rendben van, a többi elem is hozza a 2012-es eredetit.

Amennyiben már egyszer végigtoltad előző generáción a játékot, akkor nagyon messziről kerüld el, mert semmi pluszt nem ad. Ha még nem próbáltad, akkor azt javaslom, a PC-s GOTY kiadásra ruházz be, mert fillérekbe kerül, valamint sokkal, de tényleg sokkal jobban fest, mint ez.

Ha viszont a mostani generációval léptél be a játékok világába, akkor vásárlás előtt tegyél vele egy próbát szerintem, mert nagyon arcra lehet esni.

Dishonored: Definitive Edition / Tesztplatform: PlayStation 4

egynek jó...
  • Stílus: FPS
  • Megjelenés: 2015. augusztus 28.
  • Ár: 12.490 Ft-tól
  • Multiplayer: nincs
  • Az összes DLC a korongon van
  • A játékmenet és a sztori most is élvezetes
  • Nulla grafikai tuning
  • A lehúzás magasiskolája
  • Hang
    7
  • Grafika
    5
  • Játszhatóság
    7
  • Hangulat
    7
6.5
11 hozzászólás

marcisnq

9 éve, 2 hónapja és 11 napja

A csomag, amit kiadtak konzolra tényleg egy kalpag szr, de tegyük hozzá, hogy aki Dishonoredet játszik, az nem is a graf. miatt tolja. Nekem a top 10-es listámban benne van, persze nem az alap, hanem együtt az egész az alap+2(3)DLC, mert olyan összefüggések, bonyodalmak, következmények és döntések adottak a játékban, amik egyszerűen megszerettették velem. Mellesleg a cikk írója is csak egyszer zutty és végigvitte a gamet, mert ilyen apró hibát is megejteni, hogy hercegnő? CSÁSZÁRNŐ KÉREM! Hónapok óta nem játszottam a Dishonoreddel, de még mindig tudom, hogy császárnő, a szigetek császárnője...
Igaz az utolsó rész, hogy kerüld el a definitive-t, mert PC-n sokkal badassebb és látványvilágilag is sokkal megragadóbb, mint konzolon.

válasz erre

Tommy

9 éve, 7 hónapja és 23 napja

Teljesen egyetértek minden szavaddal! Ez a lehúzás leggusztustalanabb formája! Felháborító hogy legalább egy 2012-es (!!!!!!) PC-szintet nem kaptunk.

Ennyiért kiadni egy idejétmúlt játékot... wtf smiley

válasz erre

GOD

9 éve, 7 hónapja és 23 napja

6.5? Óriási szívetek van!

válasz erre

C64 fun

9 éve, 7 hónapja és 23 napja

Brutálisan ronda lett! meglepett smiley Mintha PS3-at látna az ember. Még ott is átlagos lenne a grafika.

válasz erre

zolika1994

9 éve, 7 hónapja és 24 napja

Kár látni, hogy egy utóbbi években kijött játékok közül az egyik kedvencem ilyen silány pontot kap. Szerencsére PC-n megvan a GOTY, szóval bármikor elővehetem az á lá Definitive Edition-t röhögő smiley

Reméljük a 2 majd elfeledteti ezt a verziót a néppel mosolygó smiley

válasz erre

bekecs

9 éve, 7 hónapja és 24 napja

Korrekt pontozás, korrekt teszt. Kár volt kiadni, legalábbis ennyiért.

válasz erre

wegh

9 éve, 7 hónapja és 24 napja

A teszt kulcspontja: "kiadunk mindent, újra, mert kell a pénz a második malibui nyaralóra elven." Ezzel szerintem midnent elmondtál, köszönöm. röhögő smiley

válasz erre

marco

9 éve, 7 hónapja és 24 napja

zender írta:
Van PC-re is? meglepett smileymeglepett smileymeglepett smiley
Persze hogy nincs. Köszi hogy jelezted, javítva.

válasz erre

zender

9 éve, 7 hónapja és 24 napja

Van PC-re is? meglepett smileymeglepett smileymeglepett smiley

válasz erre

Ronalddo

9 éve, 7 hónapja és 24 napja

"A Dishonored: Definitive Edition az egyik leggörényebb húzás a HD remake-ek történelmében"

Kemény! röhögő smileyröhögő smileyröhögő smiley

Ennyire? Tényleg ennyire?

válasz erre

Hentes

9 éve, 7 hónapja és 24 napja

Várható volt. Sajnos. szomorú smiley

válasz erre
Dishonored: Definitive Edition
12.490 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások