NEC: Száguldó Wi-Fi elérés

2003. október 21.
1.6441
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A japán Nippon Electric Corp.

(NEC) a napokban egy olyan új szoftvert mutatott be működés közben, amely többszáz km/órás sebesség mellett is biztosítani tudja a megszakítás nélküli Wi-Fi drótnélküli elérést. Az NEC minden bizonnyal a Wi-Fi összeköttetés új szintjét teremtette meg, amikor saját fejlesztésű szoftverével azt demonstrálta, hogy akár egy száguldó sportkocsiból is el lehet érni megszakítás nélkül a világhálót. A társaság a közelmúltban egy tokiói tesztpályán sikeresen mutatta be új szoftverét, amely a Wi-Fi elérési pontok közötti gyors átváltást hivatott biztosítani nagy utazási sebesség, például vonatút, vagy autózás mellett.

Az új szoftver lehetővé teszi, hogy a Wi-Fi alapú eszköz gyorsan felcsatlakozzon a szabványos elérési pontra, majd gyorsan a következő cellára váltson, ahogy elkezd távolodni.

Az NEC a kísérlethez négy IEEE 802.11b elérési pontot állított fel egymástól 500 méteres távolságban az Automobile Research Institute autós tesztpályája mellett, mondta Yasuhito Jochi, a társaság egyik szóvivője. Az elérési pontokat egy olyan router kötötte össze, amelyen az NEC új szoftvere futott.

A Wi-Fi eléréssel rendelkező notebookot az NEC mérnökei egy Porsche autóban helyezték el, amely 325 km/órás sebességgel száguldott a tesztpályán, miközben a társaság új szoftvere folyamatosan biztosította az adatátvitelt a notebook, és az elérési pontok között.

A száguldó autóba szerelt digitális videókamera segítségével a sofőr folyamatos, internetes video-összeköttetésben maradt a mérnökökkel, miközben a notebookról elindított fájl letöltés nem szakadt meg. Az NEC kutatói szerint az új szoftver a közeljövőben lehetővé fogja tenni a folyamatos Wi-Fi összeköttetést az autósok, illetve a vonaton utazók számára.

Mint Jochi elmondta, a sikeres bemutatót követően az NEC hamarosan megkezdi az új szoftver forgalmazását. A japán társaság a november közepén megrendezésre kerülő madridi World Congress and Exhibition on Intelligent Transport Systems and Services konferencián ismerteti a rendszer technikai részleteit.

Kapcsolódó linkek:
NEC
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

10 éve, 7 hónapja és 26 napja

[Tiltott felhasználó!]


 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt