Már folyik a gondolatolvasó mobiltelefon fejlesztése

2003. szeptember 30.
1.7421
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A pittsburghi Carnegie Mellon University Complex Engineered Systems intézetének kutatói olyan újfajta mobiltelefon fejlesztésén dolgoznak, ami a felhasználó pillanatnyi lelki állapotát is figyelembe veszi az egyes funkciók aktiválásakor.

A SenSay névre keresztelt készülék folyamatosan figyel a felhasználó kommunikáció helyzeteire, és ahhoz igazítja a telefon működését, például, ha éppen egy előadáson vagyunk, akkor a bejövő hívásokat automatikusan lenémítja, vagy abszolút nem kapcsolja a hívott felet (mintha csak teljesen kikapcsoltuk volna a hagyományos mobiltelefont).

A kutatók a fejlesztés jelenlegi szakaszában a mobiltelefon funkciókorlátozását négy alapvető kategóriába sorolják; abszolút nem lehet zavarni, foglalt, aktív és normál.

A fejlesztés alatt álló készülék működéséről Asim Smailagic professzor így nyilatkozott: "a telefon négy elsődleges szenzor alapján hoz döntést: két mikrofon rögzíti a telefon környezetében zajló beszélgetéseket, illetve monitorozza a helyi zajt, van továbbá egy fénydetektor, valamint egy gyorsulásmérő. A fénydetektor segítségével lehet tudni, hogy a telefon a zsebben, vagy éppen a táskában van, míg a gyorsulásmérő feladata, hogy a sétáról, a futásról, vagy a pihenésről adjon információt."
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja