Kamerás mobil mint számítógépes egér

2008. január 22.
4.7301
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
Brit kutatóknak sikerült egy olyan szoftvert kifejleszteniük, amelynek segítségével a kamerás mobiltelefonok a számítógépes egérhez hasonló adatbeviteli eszközként használhatók.

A megoldás nyilvánvalóan nem az egér leváltására született, hanem olyan alkalmazásokhoz, amelyeket útközben vagy közterületen vehet igénybe az ember. A Bluetooth-alapú technológia segítségével lehetséges például a különböző (kompatibilissé tett, Bluetooth-os) információs kivetítőkön való navigáció, oly módon, hogy a mobiljával az ember egy kurzort mozgat a képernyőn, és akárcsak a számítógépnél, megfelelő gombjaival különböző ikonokra kattint.

A megoldás nemcsak az információs konzolokat teszi feleslegessé, de egyúttal lehetővé teheti, hogy az ember csupán mobilja és mondjuk egy pályaudvaron elhelyezett képernyő segítségével vonatjegyet váltson, vagy akár megvásárolja a kivetítőn reklámozott terméket, illetve háttér-információt töltsön le róla saját készülékére.

A York-i és Newcastle-i Egyetemek által közösen kifejlesztett technológia hiányossága - a hozzá tartozó infrastruktúra hiánya mellett ? jelenleg az, hogy a mobilok képkészítési és ?feldolgozási ideje egyelőre túl lassú ahhoz, hogy az ember kellő gyorsasággal navigálhasson mobiljával a vele kapcsolatban álló képernyőn. Így aztán a gyakorlati alkalmazásra egy darabig nyilvánvalóan várni kell, a mobiltelefonokra szabott különféle praktikus megoldások mindenestre egyöntetűen óriási üzleti sikerrel kecsegtetnek.
2 hozzászólás

Vendég

13 éve, 8 hónapja és 13 napja

Your asnewr was just what I needed. It's made my day!

válasz erre

Vendég

16 éve, 11 hónapja és 7 napja


válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profilja