A Google főnöke reklámozta az iPhone-t

2007. június 25.
2.0151
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A Google vezérigazgatója, Eric Schmidt egy párizsi eseményen méltatta a pénteken megjelenő készüléket, kijelentve, hogy az tökéletes platform vállalata keresőalkalmazásaihoz.

Schmidt saját bevallása szerint maga is iPhone-t használ, és ennek alátámasztására elő is vett egyet zsebéből. Szerinte az iPone kiváló alap a Googlenél éppen fejlesztés alatt álló alkalmazások számára. Több olyan termékről lehet szó, melyekről még nem hoztak nyilvánosságra adatokat, mivel Schmidt éreztette, hogy a jövőben több olyan bejelentésre számíthatunk, melyek az Apple és a Google kapcsolatát érintik.

Az iPhone-ra már más cégek is szemet vetettek, mint platformra, legutóbb a YouTube mutatta be kifejezetten erre a készülékre készült videólejátszóját. A Google azért hisz olyannyira az Apple telefonjában, mert a készülékbe integrálják az Ajax Web fejlesztési technikát. A sokak által csak web 2.0-ként emlegetett Ajax kombinálja a szolgáltatások, szabványok, platformfüggetlenség, a vékony-kliens számítástechnika javát, ami különösen alkalmassá teszi az interneten a legutóbbi években megjelent igények és a jövőbeli fejlesztések kiszolgálására. A fejlesztők bármilyen alkalmazást írhatnak az Ajax segítségével, majd tetszőleges készüléken, köztük az iPhone-on futtathatják azokat.

Schmidt szerint ma 2,4 milliárd mobilt használnak, és jóllehet 20 évbe telt az 1 milliárdos határ elérése, a 2 milliárdos vízválasztóra már csak négy évet kellett várni, ez jól mutatja a feljövőben levő piac fontosságát.
2 hozzászólás

marco

18 éve, 2 hónapja és 15 napja

Vendég írta:
Mondjuk, egy iphonet én is szívesen előhúznék a zsebemből... De rohadt drága, és kapható egyáltalán nálunk?
Június 29-től lesz kapható, de akkor is csak az usaban.szomorú smiley

válasz erre

Vendég

18 éve, 2 hónapja és 15 napja

Mondjuk, egy iphonet én is szívesen előhúznék a zsebemből... De rohadt drága, és kapható egyáltalán nálunk?

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaiPet profiljaManiac profilja