Vérnyomásmérő alaplap a Gigabyte-tól

2003. november 27.
1.5411
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Manapság már rengeteg dolgot mérnek az alaplapok: a részegységek hőmérsékletét, ventilátor-fordulatszámokat, HDD-aktivitást, de a felhasználó vérnyomását még egyik sem tudta mérni - eddig.

A Gigabyte Technology egy a legújabb termékeit bemutató kiállítást rendezett Tokióban. Az akihabarai Gigabyte Expón már bemutatott, sőt már forgalomban is kapható alaplapok mellett sok újdonságot is láthattak az emberek. Újságírók azonban egy tényleg üde színfoltot is felfedeztek a termékpalettán, méghozzá a Gigabyte GA-8PENXP alaplapot, amely világelsőként vérnyomásmérovel is fel van szerelve.

A jelentések szerint az alaplap a megfelelő szoftver mellett egy hagyományos tonométerrel is fel van szerelve, amely segítségével a vérnyomásunkat mérhetjük. Mindössze annyit kell tennünk, hogy a kezünkre helyezzük, majd néhány gombot megnyomunk, és máris érezhetjük a szorítást a karunkon, a vérnyomásunk nagyságát pedig láthatjuk a képernyőn. Igencsak érdekes megoldásnak ígérkezik azok számára, akik vérnyomásproblémákkal küszködnek otthon, vagy akár orvosi rendelőkben is hasznos lehet. Természetesen használat előtt érdemes orvoshoz is fordulni, hogy meggyőződjünk az eszköz pontosságáról, elvégre az egészségünkről van szó.


Az alaplapon egyébként az Intel 865PE chipsete működik, ezáltal a Socket478-as Pentium4 processzorokat támogatja 400, 533 vagy 800 MHz-es QPB-vel. Természetesen a Hyper-Threading technológiát és a 2 csatornás PC3200 memóriakezelést is tudja a 8PENXP, az áráról azonban egyelőre semmit sem tudni.

Kapcsolódó linkek:
Gigabyte Technology
3 hozzászólás

ColeCollins

8 éve, 10 hónapja és 5 napja

Szóval ez az ötlet már akkor létezett...

válasz erre

insane012

10 éve, 9 hónapja és 27 napja

az durva már akkor?meglepett smiley

válasz erre

richie8

11 éve, 7 hónapja és 4 napja

Ez arra jó, hogy CoD 2 közben ha lelőnek, megmutatja, mennyi idő alatt gyorsul fel a pulzusod 0-100-ra röhögő smiley Reklámfogásnak nem rossz mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaGargameth profiljaXTomiX0029 profilja