Úgy fest, a Sony 2025-ben akar felhagyni a PS4-es játékok fejlesztésével

2022. május 26.
27.2651
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A PS4 annyira sikeres volt a Sony számára, hogy a sokak által vártnál tovább tartotta a konzolt - a PS5 jól teljesít, de egyértelmű, hogy a PlayStation felhasználói bázisának túlnyomó többsége még mindig a régebbi hardvert használja.

Éppen ezért a platformtulajdonos továbbra is gondoskodik azokról, akik még nem ugrottak át. Egy bizonyos ponton azonban a támogatásnak véget kell vetni, és úgy tűnik, hogy ez a határ legkésőbb 2025-ben bekövetkezik.

Ez a kép, amely a Sony legutóbbi befektetői prezentációjából származik, azt mutatja, hogy a vállalat hogyan tervezi a first-party kimenetének fejlesztését a jövőben. Mint látható, a harmadik oszlopban - amely a 2025-ös pénzügyi évet jelképezi - sehol sincs PS4 szoftver, ami a PS5-ből, a PC-ből és a mobilokból áll.

Más szóval, valamikor mostantól 2025-ig az első féltől származó PS4-játékok támogatása fokozatosan megszűnik, a hangsúly a PS5-re helyeződik.

Úgy fest, a Sony 2025-ben akar felhagyni a PS4-es játékok fejlesztésével - 2. kép

3 hozzászólás

totyak

1 éve, 11 hónapja és 27 napja

Csak pont a lényeg nem derül ki, hogy 2023 és 2024-ben milyen arányban lehet még PS4 játékok érkezésére számítani. Idén ezek szerint nagyjából fele-fele lesz a kiadás PS4-re és PS5-re, ami reálisnak is mondható, tekintve, hogy milyen nagy címek érkeztek és fognak még érkezni párhuzamosan.

válasz erre

Szép karrierje lesz a PS4-nek, elég sokáig kitart.

válasz erre

Gólem

2 éve,

Ohh, akkor azért még van pár év a konzolban. mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja