Több mint 250 új videojáték az ünnepekre

2003. november 28.
3.9821
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Hacsak tippeket nem adnak, idén elég nehéz dolgunk lesz, amikor ajándékot választunk a család hardcore-gamer tagjainak.

Az ünnepekre ugyanis több mint 250 játék jelenik meg a különböző fejlesztőktől, mind konzolokra, mind PC-re. A cégek idei 10 milliárd dolláros eladásainak várhatóan csaknem a felét teszi majd ki a karácsonyi forgalom. Akár a hollywoodi filmek adaptációját, akár a valós háborús játékokat, szimulátorokat vagy a gyerekeknek szóló programokat preferáljuk, mindből lesz új megjelenés az idei karácsonyra.

A legnépszerűbb konzolok mezőnye nem sokat változott, még mindig PlayStation2, az Xbox és a Nintendo eszközeire készülnek a játékok, mindezek mellett pedig természetesen a PC-re is.

Mint azt egy másik hírünkben olvashatták már, az eddig folyamatosan bővülő játékkonzolpiac a jelek szerint elérte maximális kiterjedését, hiába közeledik az ünnepi időszak, az eladások jelentősen csökkennek; a konzolgyártók lejjebb engedték az áraikat, a kiélezett konkurenciaharc miatt. Ennek megfelelően egy GameCube-ot már 99 dollárért megkaphatunk, a másik két versenytárs termékeinek ára pedig valamivel 200 dollár alá csökkent, azonban ők több kiegészítőt és játékot is csomagolnak hozzájuk.

Az akciófilmek mindig is jó alapot jelentettek átirat játékoknak, és ez alól az idei év sem lesz kivétel. Itt van rögtön a "Terminator 3: Rise of the Machines", amely egy időben jelent meg a DVD-vel, és Arnold Schwarzeneggert játszhatjuk el benne, mint terminátort. Két gyűrűk ura játék is jön, a "The Return of the King", amely segítségével a mindenható gyűrű, az ork szörnyek és a hobbitok világába kalauzolnak el minket. A játék a filmben szereplő jeleneteket teszi játszhatóvá, vagyis Frodo és társai kalandozásait a nagy hegyre. A másik, a "War of the Ring" című stratégiai játék lesz.

Az idei év bestsellerei várhatóan a háborús játékok lesznek, amelyből rögtön 3-féle is megjelenik. A "Call of Duty" és a "Medal of Honor: Rising Sun" is PC-re jelenik meg, és mindkettővel a 2. világháború csatáiban vehetünk részt. A harmadik a Counter-Strike XBOX-os verziója lesz, amely segítségével már a konzolosok is élvezhetik a PC-n évek óta óriási rajongótábornak örvendő játékot.

Aki zenészkedni szeretne vagy a karaoket szereti, annak a Microsoft az "XBOX Music Mixer" nevű programmal kedveskedik majd, amely kifejezetten egy karaokeprogram, ráadásul segítségével a PC és az Xbox között zenéket és képeket is cserélhetünk. Ezenkívül jön a Konami "Karaoke Revolution" nevű programja PlayStation 2-re, valamint a táncosoknak a "DDRMAX2 Dance Dance Revolution", amely utóbbi a 60 dolláros csomagban egy játékot, valamint egy kiteríthető táncparkettet is tartalmaz. Fitness (és egyéb) őrülteknek ajánlott két ilyen beszerzése is.

Mi is maradt még, miután a robotokat meg a nácikat is kiirtottuk, és még a zenei igényeinket is kielégítettük? Elég sok. Itt vannak például a sportos játékok, mint például a snowboard rajongóknak a "Tricky SSX3" és az "Amped 2", vagy a gördeszkás "Tony Hawk"s Underground", vagy akár az "NCAA March Madness 2004", és a teniszes "Top Spin".

Mindeközben elszórakozhatunk akár a "Prince of Persia: The Sands of Time" című játékkal is, mely a középkori Perzsiába kalauzol el minket, a talajcsapdák és a kontrollálható idő világába, hogy megkeressünk némi kincset egy palotában. Az online szerepjátékosoknak érkezik a Myst új része, az "Uru: Ages Beyond Myst", amely egy fotorealisztikus 3D világban játszódik, és az interneten át többen bekapcsolódva különböző rejtélyeket fedhetünk fel. A pszicho-horror-scifi-thriller műfaj kedvelőinek pedig bizonyára valódi csemege lesz a "Deus Ex: Invisible War", amely tovább folytatja az előd véres mészárlásait és a ködös kormányügyletek történetét, hogy játék közben lehetőleg a penész is kiverjen minket a félelemtől.

A japán Final Fantasy sorozatnak 2 új változata is megjelenik, az egyik a "Final Fantasy XI, amely egy erősen multiplayer beállítottságú online szerepjáték lesz a PC-re, a másik pedig a "Final Fantasy XI-2", amely főleg a történetre koncentrál, és PS2-re jelenik meg. A konzolok világának egyik legnagyobb klasszikusa is visszatér, méghozzá Mario és Luigi történetei, Nintendóra. A "Mario Party 5" 60 mini-kalandjátékot tartalmaz, a "Mario Kart: Double Dash" pedig speciálisan 2 játékos módban nyújt majd nagy élvezetet, a gokart szerelmeseinek, úgy, hogy egyikük a vezetőülésben ül, a másik pedig az "anyósülésből" dobálhat mindenféle jót (és rosszat) az ellenfelekre.
4 hozzászólás

ColeCollins

8 éve, 10 hónapja és 6 napja

Ma már évente 500 játék jelenik meg, ha az Indie játékokat is számítjuk.

válasz erre

Vendég

17 éve, 9 hónapja és 18 napja

öcsém

válasz erre

Vendég

17 éve, 10 hónapja és 12 napja

meglepett smileyröhögő smileymeglepődött smileymenő smileymosolygó smileyszomorú smileynyelvnyújtó smileykacsintó smiley

válasz erre

Vendég

18 éve, 3 napja

röhögő smileymenő smileyszomorú smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljamarco profiljaBotyi profilja