Oracle Database 11g - elsőként Linuxon

2007. augusztus 23.
2.2911
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Oracle Database 11g már kapható a nemzetközi kereskedelmi forgalomban, elsőként Linux platformon.

A 11g magyarországi bejelentésére 2007. szeptember 13-án kerül sor, ahol a cég hazai szakemberei ismertetik az adatbáziskezelő újdonságait. A nyitóelőadást a nemzetközi szakmai porondon "Dr. DBA" néven ismert Ken Jacobs, az Oracle termékfejlesztési alelnöke tartja, aki több mint 25 éve különféle vezető pozíciókban felügyeli az Oracle adatbázisok fejlesztését. A felhasználók egyre változatosabb adatkezelési igényeinek kiszolgálására az Oracle mostantól négy új kiegészítést kínál a 11g Enterprise Edition kiadáshoz:
Oracle Real Application Testing
Oracle Advanced Compression
Oracle Total Recall és
Oracle Active Data Guard

Sok szervezet tartja fontosnak az adatbázis-kezelők és operációs rendszerek rendszeres frissítését, és a hardver- és szoftverkörnyezet is gyakran változik. Az Oracle Real Application Testing ellenőrzött, költséghatékony módon segít az ilyen változások, módosítások tesztelésében az adott informatikai környezeten belül, csökkentve ezzel a ráfordítandó időt, kockázatot és költségeket.

Az Oracle Advanced Compression bármilyen típusú adat tömörítéséről gondoskodik kétszeres, háromszoros, sőt akár nagyobb tömörítési aránnyal. Emellett új particionálási funkciókat is biztosít, és lehetővé teszi a szervezet adatéletciklus-kezelési stratégiájának megfelelően differenciált adattárolás megvalósítását az adatbázis szintjén, az alkalmazások módosítása nélkül, ezzel csökkentve a szükséges tárolókapacitást.

Az Oracle Total Recall lehetővé teszi az adatbázis-adminisztrátorok számára a módosított adatok előzmény-archívumainak egyszerű karbantartását a törvényi megfelelés és az üzleti adatelemzés szempontjainak elősegítése érdekében. Biztonságos, hatékony, egyszerűen használható és alkalmazásfüggetlen megoldásokat nyújt a változó adatok hosszú távú eléréséhez.


Az Oracle Active Data Guard segítségével az éles adatbázisok teljesítménye növelhető az erőforrás-igényes műveletek, például a bonyolult lekérdezések és a biztonsági mentések áthelyezésével egy fizikailag is elkülönülő tartalék adatbázisra. Így a külön készenléti adatbázis kialakítása sokkal jobban megtérül, mert az a katasztrófahelyzetek kivédése mellett az éles üzemi környezet hatékonyabb működését is szolgálja.

Az említett kiegészítőkön túl az Oracle Database 11g új funkciók és fejlesztések széles választékát nyújtja a vállalati információgazdálkodás javítására. Az Oracle Database 11g gyorsabb fájltárolást, megerősített biztonságot, az Oracle XML DB teljesítményének jelentős javulását, továbbfejlesztett online analitikai és adattárházas funkciókat, valamint még sok más újdonságot mutat fel.

Az Oracle Database 11g Enterprise Edition, Standard Edition és Standard Edition One verziója a világszerte kapható Linux x86 platformon. Az Oracle Database 11g Linux x86 platformra készült változatának ingyenes próbaverziója letölthető (a megfelelő feltételek és korlátozások figyelembevételével).

Az Oracle 11 g hazai bemutatójára már lehet jelentkezni az Oracle weboldalán.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaGargameth profiljaKisember001 profilja