Másodpercenként egy új blog

2005. augusztus 04.
1.7021
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Technocrati nevű szakértői csoport felmérése szerint jelenleg körülbelül másodpercenként hoznak létre egy új blogot, amelyek száma mára felülmúlja a 14,2 milliót.

A "21. század honlapjainak" nevezett weblogok, vagy röviden csak blogok az internet egyik legnagyobb slágerének számítanak az utóbbi időben. Sok online szolgáltató, például az AOL és az MSN is kínál ingyenes blogszolgáltatást ügyfeleinek, akik így könnyedén létrehozhatják és fenntarthatják saját informatív honlapjukat

Ezeken keresztül folyamatosan frissítve közzétehetik nézeteiket, illetve interaktív vitákat is folytathatnak egyes témákról. A Technocrati szerint a blogok száma a márciusi 7,8 millióról nőtt a jelenlegi 14,2 millióra, ami azt mutatja, hogy mennyiségük öt hónap alatt majdnem megkétszereződött. A blogok 13%-át hetente vagy sűrűbben frissítik, az újoncok 55%-a pedig három hónappal blogja beindítása után sem hagy fel ezzel a tevékenységgel. Ma már több olyan weboldal és szoftver is létezik, amelyekről a felhasználók egyetlen kattintással azonnal blogjukba másolhatnak bizonyos tartalmakat.

A blogok népszerűségének egyik oka az emberben rejlő közlési kényszeren túl az, hogy más felhasználók ingyenesen feliratkozhatnak a rendszeres blogfrissítésekre, így gyakorlatilag az online hírlevelekhez hasonlóan használhatják őket. Emellett igen jól kiegészítik a hivatalos sajtót, és különösen hasznosnak bizonyulhatnak gyors információáramlást igénylő helyzetekben (ahogyan az be is bizonyosodott a londoni robbantások idején), valamint a demokratikus sajtót nélkülözni kénytelen országokban is.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 3 napja

És a legjobb, hogy az érdekes tartalma mellett GC kreditekkel is megajándékoznak érte nyelvnyújtó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Monyo profiljamarco profilja