Máris olcsóbb a PS2

2006. április 21.
2.2191
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Sony elektronikai konszern tegnap hivatalosan is bejelentette egy sajtóközleményben, hogy 20 dollárral csökkentik népszerű konzoljuk, a PlayStation 2 árát.

Bennfentes elemzők már múlt héten megjósolták, hogy e hónap végétől olcsóbban lehet majd beszerezni a játékgépet, de a japán vállalat képviselői akkor még nem kommentálták a felröppenő hírt. Ezek szerint ezentúl az eddigi 149 helyett 129 dollárért vásárolhatják meg az észak-amerikai lakosok a konzolt. Egyelőre nem lehet tudni, hogy más piacokon is csökkent-e hasonlóan árat a Sony, és ha igen, akkor mikortól teszi azt.

Ugyan a japán vállalat eddig több mint 100 millió PS2 készüléket értékesített, az utóbbi időben azonban csökkenni látszott a játékgép iránti kereslet. Piaci elemzők szerint ennek oka egyrészt az lehet, hogy a konkurens Microsoft már 2005 novemberében piacra dobta új generációs konzolját, másrészt pedig mindazon felhasználók, akik eddig nem szereztek be egy Xbox 360-ast, azok inkább kivárják a PlayStation 3 év végi megjelenését. A Sony 2004 nyarán csökkentett hasonlóan árat, akkor 179-ről 149 dollárra szállította le a PS2 árát.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 25 napja

Jó döntés volt, hogy versenyképesek maradjanak a Microsoftal szemben.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja