Advertisement

Már rendelhető az Archos új 80 G9 Turbo 250GB táblagépe

2011. december 31.
1.9111
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A napokban érkezett külföldi információk szerint az Archos a népszerű Archos 80 G9 típusjelzésű táblagépének újabb változatát dobta piacra.
Advertisement

A frissen felbukkant tablet az elődeivel összehasonlítva már nem szilárdtest-meghajtóval (SSD) van szerelve, hanem egy nagyobb tárolókapacitást biztosító hagyományos merevlemezzel, de emellett egy az alapmodellnél már némileg fürgébb központi egységet is köszönthetünk a konfigurációban. Az új változat a HDD miatt némileg meghízott, azonban a hordozhatóságára így sem lehet panasz, ugyanis mindössze 226 X 155 X 14,7 milliméteres méretekkel büszkélkedhet, ami mellé alig 599 grammos tömeg társul.

A konfiguráció egy nyolc inches, több érintés egyidejű kezelésére is alkalmas kapacitív érintőképernyővel van tervezve, ami az 1024 X 768-as natív felbontással rendelkezik. A kijelző keretéből persze nem hiányzik a ma már alapfelszereltségnek tekinthető webkamera 720p-s HD felbontású változata, a mikrofon, valamint a hangszóró sem.

A megújult, Archos 80 G9 Turbo 250GB jelzéssel ellátott táblagép egy dupla ARM Cortex A9 magos, OMAP 4 központi feldolgozóval van felvértezve, ami már az 1,2 GHz-es frekvencián üzemel (az alapmodell sebessége 1 GHz), mellé pedig egy 3D-s képességekkel felruházott OpenGL ES 2.0 grafikus gyorsítót társították a tervezők. Az adatok tárolásáról egy 250 GB-os hagyományos merevlemez gondoskodik, amin a Google népszerű Android operációs rendszerének 3.2-es Honeycomb változata kapott helyet. Az előbb említett tárolókapacitás a beépített Secure Digital kártyaolvasó segítségével akár további 32 GB-tal is növelhető.

A felszereltségben természetesen megtalálható még az integrált audiorendszer, a GPS, valamint a G-szenzor is. A hálózati rendszert egy 802.11b/g/n szabványú WiFi modul, és egy Bluetooth 2.1 + EDR adapter alkotja. A külső részen található az előbb említett SD kártyaolvasó (SDHC kompatibilis), egy HDMI kimenet, két darab USB 2.0 port (egy slave/Mobile Transfer Protocol, és egy host/Mass Storage), valamint a beépített hangkártya fejhallgató csatlakozója. A működéshez szükséges energiát egy beépített Lithium-Polymer akkumulátor szolgáltatja, ami hozzávetőlegesen 36 óra zenelejátszást, 7 óra videólejátszást, illetve 10 óra internetezési időt képes biztosítani. Az Archos 80 G9 új Turbo 250GB változata már megrendelhető a gyártó hivatalos honlapjáról 370 dolláros áron.
Advertisement
2 hozzászólás

Vendég

12 éve, 2 hónapja és 13 napja

Kicsit húzós ára van...

válasz erre

Vendég

12 éve, 2 hónapja és 15 napja

Nem semmi eszköz!

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt