Különválik a Motorola chip üzletága

2003. október 07.
1.6891
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az amerikai óriáscég chipgyártással foglalkozó részlege a közeljövőben külön társasággá alakul, jelentette be a társaság hétfőn.

A Motorola a jövőben 5 nagyobb termékkategóriára kíván összpontosítani, ezért a társaság egy külön céget alapít félvezetőgyártással foglalkozó Semiconductor Products Sector (SPS) részlegéből, amely többek között a PowerPC processzorokat is gyártja. Bár a Motorola vezetői szerint a társaság ezidáig még nem dolgozta ki teljesen a tranzakciót, négy hónap előkészítés után a cég úgy érezte, eljött az ideje a döntés nyilvánosságra hozatalának.

A lépés részletei egyelőre még nem tisztázottak, de a Motorola úgy véli, hogy a chipgyártással foglalkozó részleg számára mindenképp előnyös lenne a szétválás, az önálló működés.

"Elemzéseink alapján úgy érezzük, hogy ez a megfelelő lépés, és a megfelelő idő. Úgy gondoljuk, ez az, amit tennünk kell a jelenlegi helyzetben" - mondta Christopher Galvin, a társaság vezérigazgatója. Galvin egyébként a közelmúltban bejelentette távozási szándékát az óriáscég éléről, bár a vezető vállalta, hogy mindaddig a cég élén marad, amíg egy megfelelő utódot nem találnak helyette.

"Hisszük, hogy a chipgyártással foglalkozó SPS üzletágunk külön társaságként kedvező helyzetben lesz piaci részesedésének növeléséhez a megcélzott hálózati, kommunikációs, szállítási, és ipari szegmensekben" - mondta Scott Anderson, a Motorola SPS chipgyártó elnöke.

Az Anderson által vezetett különválási folyamat lezárulása után a Motorola öt fő üzletággal fog rendelkezni. A Personal Communications Sector mobiltelefonokat, és kapcsolódó termékeket fog gyártani, a Global Telecom Solutions Sector pedig a mobilhálózatokhoz alkalmazott berendezéseket, és a szükséges szoftvereket fejleszti és készíti majd. A Commercial, Government and Industrial Solutions Sector a kormányok, illetve üzleti felhasználók számára fog kommunikációs megoldásokat szállítani, miközben az Integrated Electronic Systems Sector az autóipar számára fejleszt majd különböző rendszereket. A Broadband Communications Sector különböző kábeles-, és szélessávú kommunikációs termékeket kínál majd.

Kapcsolódó linkek:
Motorola, Inc.
3 hozzászólás

Ravor

11 éve, 5 hónapja és 10 napja

Kíváncsi vagyok, hogy ezek után hogy alakultak a dolgaik és mennyire lettek az ő termékeik befutottak a piacon mosolygó smiley

válasz erre

Braddock

13 éve, 2 hónapja és 4 napja

Én sosem szerettem!

válasz erre

Shade

13 éve, 4 hónapja és 16 napja

Hmm, motorola, nagyon bírom, tuti cuccokat csinálnak!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profiljaBotyi profilja