Kritikus rés a Windowson

2004. február 12.
1.7771
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft a "kritikus", a cég szóhasználatában a legszigorúbb fokozatú minősítéssel illette a most nyilvánosságra hozott biztonsági rést - adja hírül a Reuters.

A résen bejutva hackerek behatolhatnak az asztali gépekbe, és onnan adatokat lophatnak, törölhetnek, használhatnak fel, és rosszindulatú programokat futtathatnak. A hiba minden jelenleg támogatott Microsoft operációs rendszerre kiterjed, azaz érintett a Windows NT, a Windows 2000, a Windows XP és a Windows Server 2003.

Vannak előnyei is a még mindig nagyon sok gépen futó, derék öreg Win98-nak? - mondhatnánk. Marc Maiffret, a hibát felfedező eEye Digital Security cég társalapítója bírálja a Microsoftot, amiért a hiba felfedezésétől számított 6 hónapig tartott a javítás kiadása. "200 nappal ezelőtt vettük fel a kapcsolatot ebben az ügyben a Microsofttal," - mondta Maiffret úr - "ez már egészségtelen. Még a legbiztonságosabb Windows hálózatok is sebezhetők ezen a hibán keresztül, ami igencsak egyedi."

Alig egy hete, hogy a redmondi óriáscég közreadta az ugyancsak "kritikus" Explorer-hiba javítását. A most nyilvánosságra hozott operációs rendszer hibának a javítása tegnap óta tölthető le a cég honlapjáról.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
1 hozzászólás

Marduk

11 éve, 7 hónapja és 19 napja

Mik nem történnek meg. mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja