Kirúgták a World of Warcraft tervezőjét, mert kigúnyolta a vállalati kapzsiságot

2023. június 05.
17.4111
Botyi profilja, adatai
Botyi
Az Activision Blizzard vezetői nem értékelték azokat a vicceket, amelyek a kapzsi vállalati vezetőkön gúnyolódtak a World of Warcraftban egy goblinon keresztül, ezért kirúgták az ezért felelős, 9 éve náluk dolgozó veterán tervezőt.

Eric Covington arról számolt be, hogy márciusban kirúgták, mert "az általános vállalati kapzsiságot gúnyolta", miután írt néhány szókimondó sort a World of Warcraft Venture Co. zsákmányszerző goblinjának. Miután a sorokat jóváhagyták és betették a játékba, még népszerűsítették is, ezt követően a vállalat felmondott neki.

A párbeszédet promózó tweeteket azóta eltávolították, de a Covington által megosztott képernyőfotókon látható, hogy a karakter olyan sorokat mond, mint "Nevezzük ezt életszínvonal-kiigazításnak", "Nincs profitmegosztás!", "Úgy néz ki, hogy egy újabb jachtot kapok!" és "Ideje visszamenni az irodába!".

A Gizmodo portál által megszerzett felmondási dokumentumok szerint azzal indokoltak neki, hogy "helytelenül viselkedett és kárt okozott a vállalatnak azzal, hogy nem megfelelő, nem játékkal kapcsolatos tartalmat illesztett be egy játékba, ami szintén a vállalat magatartási kódexének megsértése". Covington szerint a sorok átmentek a jóváhagyási folyamaton és panasz nélkül jutottak el egészen a marketingig.

3 hozzászólás

Patrik94

4 hónapja, 5 napja

Mondjuk akkor az egész csapatot ki lehet rúgni ahol ez végig ment.

válasz erre

petrovicsz

4 hónapja, 5 napja

Menj már ez nagyon durva.

válasz erre

Ronalddo

4 hónapja, 5 napja

Az azért úgy elég merész.

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt