Intel: 2004 második felében érkeznek az új generációs otthoni digitális eszközök

2003. november 29.
1.2521
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Intel tajvani részlegének munkatársai a napokban arról számoltak be, hogy a Digital Home Working Group (DHWG) ajánlásainak megfelelő otthoni digitális termékek első hulláma várhatóan a jövő esztendő második felében jelenik majd meg a kereskedelmi forgalomban.

A világ legnagyobb chipgyártó cégeként nyilvántartott Intel vezetői úgy vélekednek, hogy a különböző hardveres és szoftveres fejlesztésekkel foglalkozó vállalatoknak a jövő év közepéig elég idejük lesz arra, hogy befejezzék az első DHWG kompatibilis eszközök fejlesztési, illetve tesztelési munkálatait, ezt követően pedig a második félévben már meg is kezdődhet ezen termékek sorozatgyártása, illetve forgalmazása.

Egy a tajvani Digital Home Special Interest Group (DHSIG) által a napokban megrendezett szakmai konferencián a Santa Clara-i székhelyű vállalat képviselői felhívták a figyelmet arra, hogy az Intel a Networked Media Product Requirements (NMPR) ajánlást kifejezetten azért alkotta meg, hogy segítségével felgyorsítsa az új generációs otthoni digitális eszközök fejlesztési munkálatait, illetve maximalizálja ezen berendezések egymással való kompatibilitását. A Digital Home Special Interest Group tagjai között egyébként olyan tajvani információ technológiai cégeket találhatunk, mint például az Acer, a Tatung, a BenQ, a First International Computer (FIC), vagy a VIA Technologies.

A Networked Media Product Requirements ajánlásában foglaltak alapján az Intel többek közt arra ösztönzi az új generációs otthoni digitális eszközöket gyártó cégeket, hogy termékeik esetében szabványosított vezeték nélküli interfészeket használjanak. Az Intel szerint néhány gyártó esetlegesen már 2004 elején bejelenti majd ezen új termékeit, a legtöbb vállalat viszont várhatóan csak az év második felében rukkol elő DHWG kompatibilis termékeivel. A 2004-ben megjelenő eszközök nagy része a 802.11a, 802.11b, illetve 802.11G vezeték nélküli hálózati szabványokkal lesz kompatibilis, a 2005-ben érkező újabb termékek pedig már 802.11e, illetve 802.11i kompatibilisek lesznek.
1 hozzászólás

badam10

11 éve, 8 hónapja és 8 napja

Ma már minden szobában található 1 digitális eszköz, ha nem több!
Sokat fejlődött azóta ez a műfajmosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások