Hadba vonul az iPod

2009. január 23.
2.6651
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Megszokhattuk már, hogy a különféle informatikai és elektronikai megoldások, az életünk egyre nagyobb területén képviseltetik magukat.

Elég csak felidéznünk egy korszerű autót és annak fedélzeti számítógépét, vagy akár az orvostudományban nagymértékben alkalmazott számítástechnikai megoldásokat. De akár gondolhatunk arra is, hogy sokunk számára immár mennyire nélkülözhetetlen lett a mobiltelefon, és nem utolsó sorban, megemlíthetjük a hadászatban betöltött, igen jelentős szerepét.

Hadba vonul az iPod - 2. kép


Az utóbbi két példa juthatott eszébe a Knight's Armament mérnökeinek is, amikor kifejlesztették az új fegyver kiegészítőjüket. A cég fogta az általa gyártott M110-es félautomata mesterlövészpuskát és egy iPod Touch-t, ezután tervezett egy a fegyverhez erősíthető tartót, amin stabilan rögzíteni lehet a speciális szoftverrel ellátott iPod-ot, ami az egész rendszer lényege. Normális körülmények között a pontos lövéshez rengeteg tényezőt kell figyelembe vennie a lövésznek (illetve ha van, akkor az irányzónak), távolság, hőmérséklet, szélirány és sebesség, páratartalom, lőszer típusa és annak pályája, valamint a cél viszonyított helyzete. Ezt a szerepet veszi át az iPod Touch-ra (iPhone is alkalmazható) telepített, Runaway Technologies által kifejlesztett Bullet Flight elnevezésű program. A lőfegyver és a lőszer típus megadása után, az alkalmazás bekéri a fent említett környezeti információkat és ennek függvényében számolja ki az optikai irányzék szükséges beállításait. Az iTunes Store 11.99$-os áron kínálja a Bullet Flight szoftvert.

Hadba vonul az iPod - 3. kép



Hadba vonul az iPod - 4. kép

2 hozzászólás

Raiden

16 éve, 5 hónapja és 27 napja

Nagyon praktikus lehet,ha egy dinnyére céloznak 2 km távolságból.Amúgy meg szerintem,semmi nem tudja pótolni egy mesterlövész 6-ik érzékét,és tapasztalatát.

válasz erre

Lac

16 éve, 5 hónapja és 27 napja

Hát... őőő... izé... oks. Erre nagyon nem tudok mit mondani. Elképzelem, ahogy alanyunk becélozza az aktuális ellent, majd elkezdi számolni a páratartalmat. Az igazán jó mesterlövészek nem egy iPod-dal fognak lőni...meglepődött smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja