Faji és etnikai sztereotípiákra figyelmeztet a Tomb Raider I-III Remastered

2024. február 14.
13.3031
Botyi profilja, adatai
Botyi
A Tomb Raider I-III Remastered ma érkezett meg PS5-re, Xbox Series X/S-re, PS4-re, Xbox One-ra, Switch-re és PC-re, a játék indulásakor pedig egy figyelmeztetés jelenik meg a rasszista és etnikai sztereotípiák megjelenítésével kapcsolatban.

A tájékoztatás szerint a három klasszikus cím gyűjteményében szereplő játékok "faji és etnikai előítéletekben gyökerező emberek és kultúrák sértő ábrázolását tartalmazzák". Azt is hozzátették, hogy "ezek a sztereotípiák mélységesen károsak, megbocsáthatatlanok, és nem felelnek meg a Crystal Dynamics értékrendjének."

Bár a fejlesztők nem részletezték, hogy milyen tartalomra utalnak, vélhetően szerint a harmadik játékban szereplő csendes-óceáni sziget őslakosainak állatias ábrázolásáról lehet szó, akikről feltételezhető, hogy kannibálok.

A Crystal Dynamics úgy döntött, hogy ennek ellenére eredeti formában, változatlanul teszik közzé a felújított játékokban, abban a reményben, hogy "elismerjük káros hatását, és tanulhatunk belőle." A gyűjtemény Lara Croft első három kalandjának remasterét tartalmazza, beleértve mindegyik játék összes bővítményét és titkos szintjét.
Tomb Raider I-III Remastered ma érkezett meg PS5-re, Xbox Series X/S-re, PS4-re, Xbox One-ra, Switch-re és PC-re, a játék indulásakor pedig egy figyelmeztetés jelenik meg a rasszista és etnikai sztereotípiák megjelenítésével kapcsolatban.'>
3 hozzászólás

Patrik94

2 hónapja, 4 napja

Jézusom nemár. röhögő smiley

válasz erre

fighterlaci

2 hónapja, 4 napja

Azt a szégyent. röhögő smiley

válasz erre

VaPe

2 hónapja, 4 napja

Nagyon remélem hogy nem véglegesen megy ebbe az irányba a világ, és marad még épeszű csapat, fejlesztő... ember...

válasz erre
Tomb Raider I-III Remastered
10.900 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja