Előzetes információt szolgáltat leendő frissítéseiről a Microsoft

2004. november 10.
1.5711
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft bejelentette, hogy e hónaptól fogva ezentúl mindig három nappal az esedékes havi frissítőcsomag kibocsátása előtt tömör leírást tesz közzé weboldalán annak természetéről, illetve a szükséges tudnivalókról.

A rövid ismertetők tartalmazni fogják az érintett szoftverek leírását, a kijavítandó biztonsági rések veszélyességi fokát és azt is, hogy a javítófoltok telepítéséhez szükség lesz-e a rendszerek ismételt betöltésére, vagy egyes beállítások módosítására.

A Microsoft már eddig is kínált egyes vállalati ügyfeleinek ilyen típusú szolgáltatást, olyan szerződéses keretek között, amelyek szerint azok nem adják tovább másnak az információt. Debbie Fry Wilson, a Microsoft Security Response Center marketingigazgatója a mostani lépésről nyilatkozva elmondta: az ügyfelek visszajelzései alapján döntöttek úgy, hogy mindenki számára elérhetővé teszik a fontos előzetes információkat, ezzel is segítve a rendszergazdák és informatikusok munkáját.

Mike Tindor, a First Internet hálózatüzemeltető cég alelnöke szerint az intézkedés hasznossága nagymértékben függ attól, hogy annak keretében milyen jellegű információt szolgáltat majd a Microsoft. Ha például azt teszik közzé, hogy a frissítések némelyikének letöltése esetleg károsíthat egyes a rendszereken futó alkalmazásokat, ez az előzetes információ mindenképpen jól jöhet a szakembereknek, akiknek így több idejük marad a megfelelő megoldás kidolgozására.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja