Advertisement

Csalások az XGI drivereiben is?

2003. december 18.
3.3911
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az év folyamán már mindkét nagy gyártó belekeveredett hasonló ügyekbe, egyik kevésbé, másik sokkal komolyabb formában.
 

A legújabb felfedezés szerint viszont még mindig van aki nem tanult ezekből, ugyanis az eXtreme Graphics Innovation a Volari kártyáihoz készített Reactor szoftverében is hasonló csalásokat találtak. Egy külföldi weblap egyik munkatársa a Volari kártyák driverében utalásokat talált több neves benchmark, és játékprogram nevére.

Ezen utalások célja egyelőre ugyan bizonytalan, azonban több mint valószínű, hogy speciálisan kialakított beállításokat aktiválnak, az adott programok futása esetén. Jelenleg az xvrkp.sys nevű fájl a következő neveket tartalmazza:
3DMARK03.EXE; 3DMARK2001SE.EXE; 3DMARK2001.EXE; AQUAMARK.EXE; C4DEMO.EXE; GMMARK2.EXE; MAXPAYNE.EXE; BENCHMARK.EXE; UT2003.EXE; BEND3DIM.EXE; MADDEN04.EXE; HALO.EXE; 3DNASYS.EXE; CODECREATURES BENCHMARK PRO.EXE; CODECREATURES; SERIOUSSAM.EXE; SPLINTERCELL.EXE; C4.EXE; TRAOD.EXE; TRAOD_P3.EXE; TRAOD_P4.EXE; GIANTS.EXE; SEP.EXE; CLIENT.EXE; DFBHD.EXE; TOEE.EXE; MAJESTICCHESS.EXE; AOWSM.EXE; MGS2; SR2.EXE; F1_2001.exe; SPEEDDEMO.EXE; BF1942.EXE; X2-DEMO.EXE; XIII.EXE; FFXIWINBENCH.EXE; SIMCITY4.exe; GAME.DAT; WAR3.EXE; SM.EXE; FREELANCER.EXE; NR2003DEMO.EXE; FS9.EXE; DCT2.EXE; HCT.EXE.

Még nem tudni biztosan, hogy mi is történik akkor, ha a meghajtó valamelyiket ezek közül felfedezi a futó programok között, de elég egyértelmű a következtetés, hogy valószínűleg az XGI hardvere is bizonyos alkalmazás specifikus plusz-tuningot igényel, hogy megfelelő teljesítményt, és képminőséget érjen el.

Az XGI egyébként teljes egészében a Silicon Integrated Systems (SiS) tulajdona, akit a tavalyi Xabre grafikus chip kapcsán ismerhettünk meg ezen a piacon. A Xabre meglehetősen nagy bukás volt, hiszen mint teljesítményben, mind képminőségben jóval alulmúlta a versenytársait. A Volari GPU sorozat most a Xabre II projekt fejlesztési eredményeit tartalmazza, azonban a kártyákat jelenleg még csak a Club3D (és a CP Technology) forgalmazza. A driverrel kapcsolatos felfedezésekkel kapcsolatban az XGI még nem nyilatkozott hivatalosan.

Kapcsolódó linkek:
eXtreme Graphics Innovation
3 hozzászólás

Vendég

15 éve, 10 hónapja és 26 napja

kitud csalásokat??
emesen cim:boy.peti@hotmail.com
aláiráseti

válasz erre

Vendég

16 éve, 2 hónapja

BLÁBLÁBLÁBLÁBLÁ

válasz erre

Vendég

20 éve, 9 hónapja és 12 napja

Nem tudom, mi a ****ér jó csalni. Csak átvágnak vele mindenkit, legközelebb tuti nem vennék ilyen cégtől cuccost!

válasz erre

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaiPet profiljaManiac profiljaKisember001 profilja