A videojátékok gyógyítják a fóbiákat

2003. október 20.
1.7901
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Egy friss tanulmány szerint a videojátékok meglepő módon képesek javítani a különböző fóbiákban élő emberek állapotán, mivel a betegek kontrolált körülmények között találkozhatnak rettegésük tárgyával.

A Quebec-i egyetem vizsgálatai során kiderült, hogy a játékok nagyon hatásosak a félelem fokozatos leküzdésében, mivel szabályozható mértékben szembesítik az embereket félelmeikkel. Az expozíciós terápiának nevezett módszer régóta ismert, ám a stimuláló-gépek igen drágák.

A játékok jelenlegi fejlődési szintje egy ideje már megengedi, hogy letölthető pályákon játszanak a felhasználók, és az utóbbi időben egyre több a pályaszerkesztővel ellátott játék. Az ilyen lehetőségek kihasználásával olcsón lehet mesterséges környezetet létrehozni, és azt fokozatosan adagolni, akárcsak a professzionális orvosi berendezések esetében.
3 hozzászólás

WillThaWheel

10 éve, 8 hónapja és 6 napja

Na! Érdemes odafigyelni rájuk, ha még gyógyítanak is! Marijuana meg rákot gyógyít, állítólag...

válasz erre

Shade

12 éve, 5 hónapja és 20 napja

Én erre már rég rájöttem, a tér iszonyomból kigyógyított, meg a pók undoromtól és még sok mástól, a reakcióképességem sokkal jobb lett a játékokól és jobban is tudok odafigyelni.

válasz erre

Vendég

21 éve, 3 hónapja és 26 napja

Ezt mindig is tudtam, csak anyám nem hitte el!

válasz erre

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profilja