A várakozást felülmúlóan sikeres a Nintendo DS

2004. december 14.
1.7431
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Nintendo bejelentette, hogy a november 21-i amerikai és a december elsejei japán premier óta december 5-ig bezárólag egymilliót értékesített a dupla kijelzõs hordozható DS játékkonzolból.

Az adatok előirányzatának módosítására késztették a vállalatot: a korábban tervezettnél 40 százalékkal több, mintegy 2,8 millió készülék eladását tervezik az év végéig. Március végéig ugyanakkor, a készülék ígért európai debütálásáig eredetileg 5 millió darab forgalmazását célozták be, mostantól viszont 6,5 milliót szeretnének addigra eladni a hordozható eszközből.

Az óriási kereslet miatt mind az Egyesült Államokban, mind Japánban átmeneti hiány lépett fel egyes üzletekben a DS-ből. A készülék egyébként 150 dollárba kerül Amerikában.

A Nintendo az utóbbi időben komoly reklámkampányt folytat a DS érdekében, amelybe olyan utcai kioszkok is beletartoznak, ahol a járókelők szabadon kipróbálhatják a hordozható játékkonzolt. A Sony PSP december 12-i japán kibocsátása ugyanakkor valószínűleg kiélezi majd a piaci helyzetet a Nintendo számára.

Kapcsolódó linkek:
Nintendo Corporation
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profilja