Asztallapba épített interaktív megjelenítő a Hitachitól

2004. november 21.
1.6811
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Hitachi egy olyan speciális, asztallapba épített megjelenítőt mutatott be, amely infravörös érzékelője révén képes bizonyos kézmozdulatokat érzékelni, illetve azokra reagálni.

A lapos kijelző nem LCD, vagy hasonló technológiát használ, hanem egy áttetsző műanyag felületre vetíti hátulról a képet. Más gyártók is kifejlesztettek már hasonló eszközöket, ám azok egyike sem használható asztallapként. A mozgásérzékelő infravörös kamera segítségével kézmozdulatokkal különféle parancsokat vihetünk be a számítógépre kapcsolt szerkezetbe.

Ha például bekarikázunk egy a képernyőn lévő ábrát, akkor az automatikusan kinagyítva jelenhet meg rajta. A gyártó szerint az interaktív megjelenítő hasznos eszköz lehet például vállalati megbeszéléseken, ahol segítségével a tárgyaló felek közösen dolgozhatnak bizonyos projekteken. A Hitachi jövőre tervezi a rendhagyó készülék forgalmazását, 20 ezer dolláros áron.

A japán elektronikai cég a Namco játékgyártóval olyan videojátékok kifejlesztését is tervezi, amelyek a technológia révén kézmozdulatokkal irányíthatók, valamint így a sajátos képernyőn játszhatók lennének.

Kapcsolódó linkek:
Hitachi Corporation
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 7 hónapja és 11 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja