A Red Hat jogi garanciát biztosít szoftvereihez

2004. január 21.
1.3601
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az SCO Group hosszadalmas Linux-tulajdonjogi perére reagálva a Red Hat garantálja, hogy szoftvervásárlóitól minden esetleges későbbi per kártérítését magára vállalja, így vélhetően nem csökken a vállalat forgalma, vásárlóiknak nem kell tartaniuk az SCO követeléseitől.
 

A nyílt forráskódú garanciaprogram (OSAP) minden jelenlegi és jövőbeli Red Hat vásárlóra érvényes, akik az Enterprise Linux operációs rendszerrel kapcsolatos szoftvert üzemeltetnek. Az SCO a birtokába jutott Unix jogok alapján kezdte perelni először az IBM-et Unix elemek Linuxba történő átemelése miatt.

A harc mindeddig nem dőlt el, mindkét fél tartja magát a saját igazához, ám időközben az OSDL Linux konzorcium 10 millió dolláros jogi célra szánt pénzalapot hozott létre, és több Linux-fejlesztő is jogi garanciát készül nyújtani termékeihez, elkerülve az SCO esetleges piacbénító hatását. A természeténél fogva alapvetően nem egységes Linux-tábor kezd összefogni, a legnagyobb forgalmazó Red Hat mellett a SuSE Linux felvásárlásával második helyre került Novell, és a Hewlett-Packard is egységes jogi ellenlépésekre készül.
1 hozzászólás

italianman

9 éve, 11 hónapja és 1 napja

Hát azon képen sokat nevettem.

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profilja