A Microsoft új Windows-t fejleszt a Linux-szuperszámítógépekre

2004. május 26.
1.6171
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft olyan új Windows változat kifejlesztésének megkezdését jelentette be, mely az egyik legfontosabb Linux bázisnak tekintett szuperszámítógépek részére készül.

A cél természetesen a piac elhódítása. A szuperszámítógép fogalma korábban a hihetetlenül költséges egyedi számítástechnika világát jelentette, ám a helyi hálózatok kialakításával ez megváltozott. Így az ilyen berendezések száma is radikálisan megnőtt, és az egyedi megrendelők helyett egy új piac alakult ki.

Ez a piac az IDC adatai szerint 2003-ban 14 százalékkal bővülve elérte az éve 5,3 milliárd dolláros forgalmat. Tipikus példa a Lawrence Livermore National Laboratory szuperszámítógépe, mely valójában 512 darab összekapcsolt közönséges Linux szerver láncolata, mely így együtt másodpercenként 19 trillió számítási művelet elvégzésére képes. Ezen a területen azonban stratégiai előnyt szerzett a Unix, illetve a Unix alapú Linux, mivel az ilyen rendszerek felhasználói, többnyire kutatók, már ismerik, és megbízhatónak tartják a jelenleg is használt megoldásokat. A feladat megoldására a Microsoft létrehozta a High Performance Computing elnevezésű fejlesztői csoportot, mely a Windows Server HPC Edition megalkotását kapta célul. A piac zártságára jellemző, hogy az 500 legnagyobb számítógép közül csupán 2 futtat Windows rendszert.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
1 hozzászólás

kpal

11 éve, 5 hónapja és 4 napja

Mára menyin lehet Win ?! mosolygó smileymenő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Mordorer profiljaBotyi profiljaGargameth profiljarDAVE profilja