A Cedar Mill csak 65 watt hőt termel

2005. március 21.
2.3561
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Intelhez közel álló források szerint a következő generációs egymagos asztali processzor, a 65 nm-es technológiával gyártott Cedar Mill lapka 43,5 százalékkal kevesebb hőt termel, mint a jelenleg használt Pentium 4 lapkák.

A Cedar Mill 2006. első negyedévben lesz kapható. A jelenleg használt Prescott lapkák 115 W hőt termelnek, míg a Cedar Mill csak 65 W-ot. A nagy energiafelvétel-csökkenés annak köszönhető, hogy az Intelnek a 65 nm-es technológiánál sikerült megoldani a 90 nm-es technológiánál nagy problémát jelentő áramszivárgást.

A 90 nm-es technológiával készített Pentium 4 lapkák több hőt termelnek, mint a korábbi 130 nm-esek. Korábban, amikor az Intel technológiát váltott, a finomabb vonalszélességgel készített lapkák kevesebb hőt termeltek, mint elődjeik.

A következő generációs kétmagos Pentium D (kódneve Smithfield) hőtermelése 130 W. A 90 nm-es lapka két Prescott magot tartalmaz. A 2006. első negyedévben érkező 65 nm-es PD (Presler) hőtermelése szintén 130 W.

A Smithfield nem hasonlít a Preslerhez. Az előbbi egyetlen szilíciumlapkán tartalmaz két magot egy tokban, az utóbbi két szilíciumlapkán szintén egy tokban.

Kapcsolódó linkek:
Intel Corporation
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 4 napja

Azért nem mindegy, hogy van e áramszivárgás, vagy nincs.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja