A PC-játékok mindössze harmada kel el teljes áron

2023. december 06.
18.5451
Botyi profilja, adatai
Botyi
Az Ultra nevű cég közzétette a PC Gamer Study című, hamarosan megjelenő jelentésük első eredményeit, ebből kiderül, a digitális PC-s játékok 64 százalékát kedvezményesen, vagy ingyen szerzik be a felhasználók.

Az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban 2000 PC-s játékos körében végzett független felmérés eredményeiből kiderül, a válaszadók háromnegyede vásárol indie PC-játékokat, míg ugyanennyien (75%) azt állítják, hogy az AAA-címek túl drágák. Érdekesség, hogy 36%-uk nehezen talál új játékokat és leginkább (38%) a YouTube-on fedeznek fel ismeretlen címeket.

A következő, legbefolyásosabb csatornák a szájhagyomány (34%) és a Steam promóciók (18%), valamint a Twitch (12%). A kritikák, vélemények továbbra is meghatározóak, a válaszadók mindössze 6%-a nem veszi őket figyelembe.

Nem meglepő módon a Steam az, amelyet a játékosok a legjobban ismernek, ezt követi az Epic Games Store, majd a legismertebb kihívó áruházak: GOG (15%-os ismertség), Humble Store (13%), valamint az olyan viszonteladók, mint a GamesPlanet (19%), a CDKeys és a G2A (mindkettő 13%).

3 hozzászólás

Patrik94

2 hónapja, 3 hete és 1 napja

Mondjuk a minőség is a béka segge alatt van, örüljenek, hogy legalább a harmada megveszi. röhögő smiley

válasz erre

fighterlaci

2 hónapja, 3 hete és 1 napja

Az elég kemény azért! meglepett smiley

válasz erre

Tommy

2 hónapja, 3 hete és 1 napja

Hátezen a staton egyáltalán nem vagyok meglepődve az a helyzet.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profiljaManiac profilja