A Microsoft váratlanul felfedte, mennyi Xboxot adtak el

2023.07.01. 19:43
14.8901
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Botyi profilja, adatai
Botyi
A Microsoft egy brazíliai játékfesztiválon hozta nyilvánosságra az Xbox Series X/S és az Xbox One eladási számait, ez azért meglepő, mert az Xbox főnöke, Phil Spencer még májusban is bagatellizálta a konzoleladások jelentőségét.

2015 októberében, mintegy két évvel az Xbox One bevezetése után, leállították a negyedéves konzoleladási számok közlését, lényegében beismerve, hogy elvesztették a konzolháborút. A pénzügyi jelentésekben sem olvashattunk erről, de a vállalat most úgy döntött, hogy a 2023-as brazíliai Best International Games (BIG) fesztiválon elárulják a számokat.

Ez alapján az Xbox Series X és Series S jelenleg több mint 21 milliós életre szóló eladással büszkélkedhet és a legutóbbi két konzolgenerációból együttesen több mint 79 millió darabot adtak el. Vagyis az Xbox One összes eladása 2023 júniusára megközelítőleg 58 millióra tehető. Bár a 21 millió nem kis szám, ez még mindig alig fele a PlayStation 5 eladásoknak, amit a Sony jelentett legutóbb.

A most megosztott számokból az is kiderül, hogy a Sony és a Nintendo minden egyes Xbox Onera alig több mint két PS4-et és Switchet adott el 2023 közepétől. Mindez alátámasztja a Microsoft érveit az Activison felvásárlásánál, hogy mennyire le van maradva a japán riválisok mögött.

4 hozzászólás

VaPe

1 éve, 1 hónapja és 26 napja

Baszki, szekunder szégyen. röhögő smiley

válasz erre

Patrik94

1 éve, 1 hónapja és 26 napja

Baszki nem hiszem el, sajnáltatják magukat ez mennyire szánalmas már! röhögő smiley Activision felvásárlást meg kell magyarázni valamivel! röhögő smiley röhögő smiley röhögő smiley

válasz erre

Tommy

1 éve, 1 hónapja és 27 napja

Kemény mennyire alul maradtak. meglepett smiley

válasz erre

fighterlaci

1 éve, 1 hónapja és 27 napja

Elég gyenge ahhoz képest hogy a 360 mennyire ment annak idején!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások