A Microsoft váratlanul felfedte, mennyi Xboxot adtak el

2023. július 01.
14.8471
Botyi profilja, adatai
Botyi
A Microsoft egy brazíliai játékfesztiválon hozta nyilvánosságra az Xbox Series X/S és az Xbox One eladási számait, ez azért meglepő, mert az Xbox főnöke, Phil Spencer még májusban is bagatellizálta a konzoleladások jelentőségét.

2015 októberében, mintegy két évvel az Xbox One bevezetése után, leállították a negyedéves konzoleladási számok közlését, lényegében beismerve, hogy elvesztették a konzolháborút. A pénzügyi jelentésekben sem olvashattunk erről, de a vállalat most úgy döntött, hogy a 2023-as brazíliai Best International Games (BIG) fesztiválon elárulják a számokat.

Ez alapján az Xbox Series X és Series S jelenleg több mint 21 milliós életre szóló eladással büszkélkedhet és a legutóbbi két konzolgenerációból együttesen több mint 79 millió darabot adtak el. Vagyis az Xbox One összes eladása 2023 júniusára megközelítőleg 58 millióra tehető. Bár a 21 millió nem kis szám, ez még mindig alig fele a PlayStation 5 eladásoknak, amit a Sony jelentett legutóbb.

A most megosztott számokból az is kiderül, hogy a Sony és a Nintendo minden egyes Xbox Onera alig több mint két PS4-et és Switchet adott el 2023 közepétől. Mindez alátámasztja a Microsoft érveit az Activison felvásárlásánál, hogy mennyire le van maradva a japán riválisok mögött.

4 hozzászólás

VaPe

10 hónapja, 1 hete és 2 napja

Baszki, szekunder szégyen. röhögő smiley

válasz erre

Patrik94

10 hónapja, 1 hete és 2 napja

Baszki nem hiszem el, sajnáltatják magukat ez mennyire szánalmas már! röhögő smiley Activision felvásárlást meg kell magyarázni valamivel! röhögő smiley röhögő smiley röhögő smiley

válasz erre

Tommy

10 hónapja, 1 hete és 3 napja

Kemény mennyire alul maradtak. meglepett smiley

válasz erre

fighterlaci

10 hónapja, 1 hete és 3 napja

Elég gyenge ahhoz képest hogy a 360 mennyire ment annak idején!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja