A klassszikus videojátékok zömét nem lehet már beszerezni

2023. július 11.
15.8691
Botyi profilja, adatai
Botyi
Ahogy az ipar elkerülhetetlenül digitális jövő felé tart, a videojáték-történelem megőrzése soha nem volt még ilyen fontos, ugyanis egy kutatás szerint a retro játékok teljesen elérhetetlenné válnak és a helyzet csak rosszabbodni fog.

A Video Game History Foundation és a Software Preservation Network közös, új tanulmánya szerint Észak-Amerikában az összes klasszikus cím 87 százaléka "súlyosan veszélyeztetettnek" vagy "teljesen elérhetetlennek" számít. Hogy tízből kilenc retro játékhoz hozzájusson az ember, vagy saját gyűjteményt kell fenntartania, könyvtárakat kell felkeresnie, vagy kalózkodnia kell, mert nem kapható kereskedelmi forgalomban.

A tanulmány három platformot használt, ezek a Commodore 64, a Game Boy és a PlayStation 2 voltak és a 2010 előtti játékokat vizsgálták. Kiderült, hogy a Commodore 64 könyvtárának mindössze 4,5 százaléka elérhető, a Game Boynak 5,6 százaléka. A PlayStation 2-es játékokhoz valamivel könnyebb hozzájutni, bár itt sem jó a helyzet, mindössze 12 százalékuk elérhető.

2 hozzászólás

Patrik94

9 hónapja, 3 hete és 2 napja

Én azon vagyok meglepődve, hogy van ami még egyáltalán kapható! meglepett smiley

válasz erre

fighterlaci

9 hónapja, 3 hete és 3 napja

Sajnos ez ilyen, ezen semmi meglepő nincs. Az a múlt.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljatotyak profilja