10 millió Sony PSP-t adtak el világszerte

2005. október 26.
1.8931
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Sony bejelentette, hogy mostanáig 10 millió darabot értékesítettek világszerte hordozható játékgépéből, a PlayStation Portable-ből.

A japán elektronikai óriás első hordozható játékkonzolja a szigetországban tavaly december elején, Észak-Amerikában idén márciusban, Európában pedig némi késedelem után szeptemberben került forgalomba. A legtöbb, 4,5 millió készüléket az Egyesült Államokban és Kanadában adták el, míg Japánban 3 millió, Európában pedig eddig 2,5 millió darab kelt el a népszerű játékgépből.

A Sony a szeptemberi európai premierig bezárólag 183 videojátékot adott ki a PSP-hez, amelyekből összesen 19,6 milliárd példány fogyott. A készülék Magyarországon a hozzá járó tartozékokkal együtt mintegy 70 ezer forintba kerül.

A Sony PSP fő versenytársának a Nintendo DS két képernyős játékgépet tartják, habár a két készülék között jelentős eltérések vannak a videojátékok, és részben ebből is adódóan a megcélzott korcsoportok tekintetében. Míg a DS-en főként a gyerekek számára vonzó játékokat lehet játszani, addig a PSP-t inkább a tizenévesektől egészen a harmincasokig terjedő korosztálynak szánják, és ezzel összefüggésben több, a játékoktól független funkcióval is fel van ruházva. Ilyen egyebek mellett a mozgókép- és zenelejátszási képesség, a WiFi kapcsolat révén működő webböngésző, illetve az otthonról interneten közvetített tv adások vételét támogató szoftver. A Nintendo a közelmúltban szintén felruházta az internetes játékot támogató WiFi technológiával a DS-t, emellett pedig több földrészen is vezeték nélküli szélessávú hálózatokat alakít ki a készülékhez.
1 hozzászólás

Vendég

18 éve, 12 napja

A nintendo gépét nem lehet egy napon említni a psp-vel szerintem.
Nem mondom hogy rossz a DS de ég és föld a kettő.
Nekem volt szerencsém vásárplni egy psp-t és a mai napig ámuldozok rajta hogy milyen csodálatos egy valami ezmosolygó smiley
valami eszméletlen.
ajánlom mindenkinek

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja