Túlhajtott GeForce GTS 450 az Asus kínálatában

2010. december 06.
2.4761
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Asus a mai napon bejelentette, hogy egy új fejlesztésű grafikus gyorsítóval bővítette ki a termékkínálatát.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság az nVidia GeForce GTS 450-es modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig Asus ENGTS450/DI/1GD5 típusjelzéssel fog felbukkanni. Az új videokártya egy egyedi nyomtatott áramkörre épül, és a hűtéséről is egy a gyártó által fejlesztett, dupla kártyahelyet elfoglaló hűtőrendszer gondoskodik.

Az új Asus ENGTS450/DI/1GD5 a 40nm-es gyártástechnológiával előállított, GF106 kódnévvel ellátott grafikus feldolgozóval van építve, ami 192 darab CUDA magot és 32 darab textúrázó egységet tartalmaz, az 1024MB GDDR5 videomemóriát pedig egy 128bit-es adatsínen keresztül képes elérni. Az új grafikus gyorsító már gyárilag megemelt órajelekkel büszkélkedhet, ugyanis a GPU sebességét 783MHz-ről 810MHz-re, míg a shader processzorok teljesítményét 1566MHz-ről 1620MHz-re hangolták át a tervezők, az előbb említett 128bit-es GDDR5 memóriarendszer viszont továbbra is az előírt 3608MHz-es effektív frekvencián üzemel. Az Asus mellékeli még a Voltage Tweak névre keresztelt programját is, így a felhasználó könnyedén módosíthatja a gyárilag bekalibrált teljesítményértékeket. A megfelelően stabil működést egy négyfázisú tápellátás garantálja, a működéshez szükséges plusz energiát pedig egy hattűs PCI Express tápcsatlakozó szolgáltatja.

A különféle kijelzőknek egy D-Sub VGA, egy HDMI és egy DVI kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget, a kétkártyás grafikus konfiguráció kiépítését pedig a nyomtatott áramkör nVidia SLI csatolófelülete teszi lehetővé. Az új videokártya már rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenGL 4.0 támogatással, de a felszereltségéből természetesen nem hiányzik az nVidia már jól ismert PhysX, CUDA, PureVideo HD, valamint a legújabb fejlesztésű 3D Vision Surround technológiája sem. Az új Asus ENGTS450/DI/1GD5 várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket.


Túlhajtott GeForce GTS 450 az Asus kínálatában - 2. kép



Túlhajtott GeForce GTS 450 az Asus kínálatában - 3. kép

2 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 2 napja

totyak írta:
Úgy tűnik egy rövid periódusában az Asus ilyen hűtőt rakott a kártyáira, mert az én jelenlegi VGA-mon is ez a csúnyaság pörög.
És nem csak erre a szériára, és nem csak nvidia fronton. Nekem mondjuk külsőleg bejön, de nem tudom mennyire csendes/hatékony.

válasz erre

totyak

11 éve, 7 hónapja és 8 napja

Úgy tűnik egy rövid periódusában az Asus ilyen hűtőt rakott a kártyáira, mert az én jelenlegi VGA-mon is ez a csúnyaság pörög.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja