Sony: Emotion Engine emuláció a PlayStation 3-as CELL-hez

2009. június 30.
1.8191
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Az NTSC régiókban piacra dobott PlayStation 3 masinák már a konzol megjelenésekor rendelkeztek hardveres PlayStation 2-es emulációval, Európának végül csak a sokkal problematikusabb szoftveres megoldás jutott.

A mi régiónkban tehát erősen felemás visszafelé kompatibilitás jellemzi a harmadik PléjStációkat, de ez a jövőben változhat, amennyiben a Sony fel is kívánja használni a frissen bejegyeztetett technológiáját, amely a PlayStation 2 Emotion Engine-jét képes emulálni a PlayStation 3 CELL alapú architektúráján.

A technikai részletekbe ezúttal nem merülnénk bele, de a lényeg annyi, hogy a Sony Computer Entertainment az amerikai hivatalban bejegyeztetett egy új technológiai megoldást, amely lehetővé teszi számukra, hogy a PlayStation 2 lelkét, az Emotion Engine-t emulálni tudják a CELL-en, azaz, a PlayStation 3 erőforrását képező, rendkívül nagy számítási kapacitású processzoron.

A Sony a közelmúltban tett célzásokat azon erőfeszítések létezésére, amelyek lehetővé tennék a PlayStation 2-es játékok újra kiadását digitális formában, a PlayStation Store segítségével. Ebben pedig csupán a jelenlegi PlayStation 3 modellek visszafelé nem kompatibilitása akadályozza meg őket. A szoftveres emuláció bebukott, jöhet a következő próbálkozás.

Egyelőre nem világos, hogy mit kezd majd a Sony a bejegyzett eljárással, de sejtéseink szerint a digitális disztribúció kínálatának PlayStation 2-es játékokkal való kibővítéséért tesznek erőfeszítéseket. Ez persze csak egy teória, kombinálva a kész tényekkel. Vajon egy őszi időkeretre pletykált, slim PlayStation 3 hordozná magában az újonnan kifejlesztett emulációs megoldásokat? Nem kizárt. Akik nagy szakik hardveres dolgokban, átfuthatják az ábrákat is.


Sony: Emotion Engine emuláció a PlayStation 3-as CELL-hez - 2. kép


Sony: Emotion Engine emuláció a PlayStation 3-as CELL-hez - 3. kép


Sony: Emotion Engine emuláció a PlayStation 3-as CELL-hez - 4. kép

1 hozzászólás

Rambo

16 éve, 1 hónapja és 2 napja

Egy kisebb álmom válna valóra, ha lenne PS2 emuláció. Valahogy még mindig nem sikerült magamat rávennem, hogy vegyek egy PS2-t, de így játszhatnám ezerrel a régi klasszikusokat (GoW 1-2, ICO, Shadow of the Colossus, Dragon Quest VIII, Devil May Cry, Kingdom Hearts, csak, hogy a fontosabbakat említsem mosolygó smiley). Remélem nem csak a szokásos pletyka ez az emulációról.

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja