Oddworld: Munch‘s Oddysee és Stranger‘s Wrath: Végre PC-n is

2009. október 10.
3.6031
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Dru profilja, adatai
Dru
Remek hírt kürtölt világgá az Oddworld Inhabitants egyik vezéralakja, Lorne Lanning: hosszú évekig tartó várakozás után személyi számítógépekre is eljönnek az eddig Xbox-exkluzív Oddworld játékok.

Konkrétan a Munch's Oddysee és a Stranger's Wrath alcímet viselő, 2001-es, valamint 2005-ös alkotásokról van szó. Még 1997-ben kóstolhatott bele először az Oddworld világába a nagyközönség, a remek Abe's Oddysee segítségével. Mind a kritikusi, mind a játékosi vélemények kiemelkedő produktumról szóltak, így cseppet sem volt meglepő, hogy cirka 1 évvel később érkezett a nem kevésbé nagyszerű folytatás, az Abe's Exoddus.

A játékok PC és PS1 platformokon hódítottak, így hatalmas felháborodást váltott ki a fejlesztők azon bejelentése, miszerint a harmadik epizód csak Xboxra látogat el. A negyedik rész exkluzivitását már méla közönnyel fogadták el a rajongók, akik közül sokan máig nem bocsátották meg ezeket a lépéseket. Most, sok-sok esztendővel később, esély nyílik a megbékélésre, köszönhetően a fentebb már ismertetett döntésnek. A portok már télre elkészülnek, ám kizárólag internetes úton (Steam és társai) lesznek elérhetőek a The Oddbox csomag részeként. Ebben a pakkban helyet kap mind a négy Oddworld termék, tehát az újabbak mellett a klasszikus példányok is.

A PS tulajdonosokat sajnos el kell keserítenünk, ugyanis számukra egyelőre nem tervezik elkészíteni a Munch's Oddysee-t és a Stranger's Wrathot. Ennek ellenére mégis lehet egy kis okuk az örömre, hiszen az első két rész hamarosan felkerül a PlayStation Store-ra.

(A kép az Oddworld: Stranger's Wrathból származik.)
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja