Nem lesz folytatása az Alpha Protocol-nak

2010. július 06.
1.7991
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Lilith profilja, adatai
Lilith
Mike Hayes, a Sega West elnöke azt nyilatkozta az angol nyelvű CVG című magazinnak, hogy nem tervezik az Alpha Protocol folytatását, tehát nem lesz második rész.

Az elhangzottakat azzal magyarázta, hogy az alkotás nem volt túl nyereséges, mert kevesebben vették meg a játékot, mint ahogyan azt gondolták. "Az Alpha Protocol szerintem egy fantasztikus program, de sajnos jóval kevesebb példányszám fogyott el belőle, mint ahogyan azt eredetileg elképzeltük" - mondta Mike Hayes.

A férfi az anyagiakról és az értékelésekről is beszélt az interjúja során: "A színvonalas RPG játékok elkészítésébe nagy összegeket kell belefektetni és ha nem térül meg anyagilag ez a folyamat, akkor nincs értelme a második rész megvalósításának. A Metacritic cég weboldalán a szoftvereket értékelik és ahhoz, hogy egy RPG műfajú készterméket sikeresnek tituláljanak, a 90-es pontszám közelében kell lennie. Véleményem szerint remek programot alkottunk, de úgy tűnik, mások szemszögéből mégsem volt olyan jó ahhoz, hogy a sikeres és népszerű kategóriába sorolják. Az Alpha Protocol, amelyen az Obsidian fejlesztőgárdája dolgozott csak közepes értékeléseket kapott a videojátékokkal foglalkozó magazinok és honlapok által, szerintem ez is közre játszott abban, hogy kevesebb példányszámot sikerült csak eladni a termékből. Tehát úgy döntöttünk, hogy nem lesz Alpha Protocol 2".


Nem lesz folytatása az Alpha Protocol-nak - 2. kép

nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
totyak profiljamarco profiljaManiac profilja