Megújult a HP Pavilion dm1z laptopja

2011. január 05.
2.7961
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Hewlett Packard bejelentette, hogy frissítette a korábban már bemutatott, HP Pavilion dm1z típusjelzéssel ellátott hordozható gépének konfigurációját.

Az újabb opcióknak köszönhetően a noteszgép immár elérhető lesz az Advanced Micro Devices legfrissebb fejlesztésű, Zacate névre keresztelt rendszerével is. A noteszgép hordozhatóságára nem lehet panasz, ugyanis mindössze 289,5 X 203,9 X 19,8 - 30 milliméteres méretekkel büszkélkedhet, ami mellé alig 1,46 kilogrammos tömeg párosul.

A rendszer egy 11,6 inches szélesvásznú kijelzővel van felszerelve, ami az 1366 X 768-as natív felbontással rendelkezik. A képernyő keretéből természetesen nem hiányzik a már jól ismert webkamera, valamint a digitális mikrofon sem. Az új HP Pavilion dm1z az AMD E-350-es Zacate APU-jával (accelerated processing unit) van építve, ami két darab 1,60 GHz-re hangolt x86-64 Bobcat processzormagot tartalmaz, amik mellett egy AMD Radeon HD 6310-es grafikus chip kapott helyet. A beépített grafikus feldolgozónak köszönhetően az ultrahordozható teljes körű harmadik generációs Unified Video Decoder (UVD 3) és DirectX 11 támogatással dicsekedhet, és ezek mellett persze az 1080p felbontású HD videotartalmak lejátszása sem jelent neki semmiféle problémát.

A mini laptop DDR3-as memóriarendszere alapesetben 3 GB RAM-ot tartalmaz, az adattárolók kínálatában pedig hagyományos merevlemezek 750 GB-os, míg szilárdtest-meghajtók (SSD) 128 GB-os tárolókapacitásig képviseltetik magukat, optikai meghajtó viszont csak opcionális külső egységként érhető el (DVD Super Multi, vagy DVD +/-RW /Blu-ray). A noteszgép hálózati rendszerét egy Ethernet kontroller, egy 802.11n szabványú WiFi modul, és egy opcionális Bluetooth adapter és egy GPS egység alkotja. A külső részen található egy SD formátumot kezelő kártyaolvasó, egy hagyományos D-Sub VGA és egy HDMI kimenet, három darab USB 2.0, egy RJ-45 LAN, valamint az integrált audiorendszer mikrofon és fejhallgató csatlakozója.

A megújult notebookot egy előtelepített Microsoft Windows 7 Home Premium vagy Professional operációs rendszerrel, és egy hatcellás akkumulátorral szállítja a cég, ami a hivatalos adatok szerint 10,75 óra folyamatos üzemidőt képes biztosítani. Az AMD E-350 Zacate APU-val szerelt HP Pavilion dm1z január 9-én lesz megrendelhető 449$-os indulóáron.
1 hozzászólás

Vendég

14 éve, 2 hónapja és 8 napja

Nekem kérdésem az lenne, hogy ennek a Pavilion-nak van bármi köze a Rossignolos Pavilionhoz? Mert nekem az tetszik.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
VaPe profiljaXTomiX0029 profilja